4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Yoksulluğun resmini yapıp ödül aldılar

Mimar Sinan'ın 421. Anma yılı nedeniyle ilkokul öğrencilerine sanat ürünlerini ortaya koyma fırsatı veren Mimarlar Odası Adana Şubesi, Mimar Sinan Resim Yarışması düzenledi. Kent Yoksulluğu konulu resim yarışmasına katılan öğrenciler, çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

Ödül töreninde konuşan Mimarlar Odası Adana Şubesi ikinci Başkanı Hüseyin Hoşceylan, "Bir kentin sunduğu hak ve olanaklara o kent halkının ulaşıp, ulaşamaması kent yoksulluğu gerçeğini ortaya çıkarmaktadır. Bir başka deyişle, beslenme, barınma, sağlık, eğitim gibi temel ve kısmen nesnel ölçütlere vurulabilen ölçütlerin ötesinde, toplumsal, kültürel ve siyasal haklardan yararlanma olanağının kısıtlı olması kent yoksulluğunun göstergesidir ve "Göreceli Yoksulluk" tanımı içerisine girmektedir. Kente göç etmeyi kırdaki göreceli yoksulluğundan kurtulmak için tek seçenek olarak gören kişi bu kez de "Kent yoksulu" tanımı içerisine girmiştir. Nesnel ölçütlerin dışında toplumsal olarak da kent yaşamına katılamayan kişi tam anlamıyla artık bir kent yoksuludur" dedi.

Kente yeni göç eden kişilerin kentin sunduğu hak ve olanaklardan yararlanamadığını belirten Hoşceylan, yoksulun kentli nüfusun büyük bir yüzdesini oluşturduğuna dikkat çekti. Hoşceylan, "Bu düşünceler doğrultusunda kent yoksulluğunu en aza indirmenin bir yöntemide ileride bu kentte yaşayacak ve yönetecek bugünkü çocuklara Kentlilik bilincini aşılamaktır" dedi.

Mimarlar Odası Genel Başkanı Bülend Tuna, Mimarlar Odası Saymanı Aysel Çetinsoy ve Mimarlar Odası İkinci Başkanı Hüseyin Hoşceylan, öğrencileri kutlayarak ödüllerini verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2009 Perşembe 17:50:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?