4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

'Yoksulluk üzerinden politika olmaz'

CHP Seyhan Belediye Başkan Adayı Turan Özer, yerel ve ulusal televizyonlarda yer alan belediyenin gıda ve para yardımını değerlendirirken, "Yoksulluk üzerinden politika yapmak çirkin, ayıp ve çağ dışıdır” dedi.

Ülkenin geleceğini ve yönünü tayin eden seçme hakkına müdahale etmenin demokrasi ile bağdaşmayacağını belirten Özer, ”Kişilerin oylarını hileyle hurdayla, yardımlarla veya tehditlerle almaya çalışmak, kişinin özgür iradesine ipotek koymak demektir. O gün televizyonlarda izlediğimiz ve Seyhan Belediye Başkanı'nın yapmaya çalıştığı iddia edilen gıda ve kira yardımı da kişilerin seçme hakkına ipotek koymanın bir şeklidir. Sadaka kültürüne değişik manalar yükleyerek ve demokrasiyi kullanarak gerçekleştirilen davranışlar, antidemokratik bir uygulamadır” diye konuştu.

Seyhanlı'nın ayni ve nakdi yardımlarla kendini ipotek altına aldırmayacağına ve özgür iradesini sandığa yansıtacağına inandığını ifade eden Özer, özetle şunları söyledi:
”Hep söylüyorum, ama bir defa daha söylemek istiyorum;.29 Mart seçimleri ülkemiz için milat olacaktır. Ülkemizi karanlığa sürükleyen anlayış ve onun yerel uzantıları bu seçimle büyük bir darbe yiyecektir. Bizim anlayışımıza göre muhtaç insan yoktur. Hak sahibi insan vardır. Biz belediye yönetimine geldiğimizde hak sahiplerinin haklarını gözeten sosyal belediyeciliği tesis edeceğiz. Onların ihtiyaçlarını tabii ki karşılamaya çalışacağız. Ama onları incitmeden ve karşılık beklemeden yapacağız bunları. Bizim yardımda bulunmamız onların özgür iradelerine ipotek koyma hakkını vermez, vermemelidir. Onları özgür iradeleri ile baş başa bırakacağız. Bizim, insan hakları ve demokrasi anlayışımız budur."
Seçim çalışmalarını Yeşilevler Mahallesi'nde sürdüren Turan Özer, "Yapamayacağımın sözünü vermem. Söz verdiğim zaman da mutlaka yerine getiririm" dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özgümüş'ün de katıldığı toplantıda Yeşilevler Mahallesi sakinlerine hitap eden Özer, "Klasik politika ve politikacı artık gerilerde kaldı. Şimdi daha güzel, daha rantabl, uygulanabilir projeler üreten ve bunu kamuoyona sunarken de ikna edici özelliği olan, yalan söylemeyen politikacılar dinleniyor. İşte biz de yalanı söyleyemeyen politikacıyız" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 13 Mart 2009 Cuma 09:44:46
Güncelleme :13 Mart 2009 Cuma 09:55:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?