2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Yol için yol kapattılar!

Adana'da, mahallelerine ulaşımı sağlayan yol ile hemzemin geçidin kapatılmasına tepki gösteren vatandaşlar, karayolunu trafiğe kapattı. Mahalle sakinleri, çalışma yapan kepçe operatörü ve kamyon şoförlerine saldırdı.

Merkez Seyhan ilçesine bağlı Yeşiloba Mahallesi'nde bulunan Sabancı Sitesi sakinleri, hemzemin geçit ile yollarının Devlet Demir Yolları'nın hızlı tren projesi kapsamında kapatılmak istenmesine tepki gösterdi.

Daha önce beton blokla kapatılan ve semt sakinleri tarafından kırılarak tekrar açılan hemzemin geçidin yanındaki yolun bu kez de dere ıslah çalışmasıyla kapatılmak istenmesine tepki için toplanan çoğunluğu kadınlardan oluşan grup, kırılan beton parçalarıyla D-400 karayolunun bir şeridini trafiğe kapattı. Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri, yolu tekrar trafiğe açtı.

Semt sakinleri, olay yerine gelen polis yetkililerine, "Bizim hastamız oluyor, ambulans gelemiyor. Yangın oluyor, itfaiye gelemiyor. Yolumuz niye kapatılıyor?" diyerek tepki gösterdi. Polis yetkililerinin yapılan eylemin yasal olmadığını, isteklerini gerekli mercilere bildirmeleri gerektiğini söylemesine rağmen bölgeyi terk etmeyen mahalle sakinleri, polis nezaretinde çalışmalarına devam eden kepçe operatörü ve kamyon şoförlerine saldırdı.

Saldırı polis ekipleri tarafından önlenirken, vatandaşlar uzun süre bölgeyi terk etmedi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2008 Çarşamba 13:06:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?