3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Yol ortasına akaryakıt istasyonu

Adana'nın merkez Yüreğir ilçesine bağlı Kürkçüler Beldesi'nin Yürekli Köyü sınırları içerisinde yapımı devam eden akaryakıt istasyonu inşaatının, yolun yarısını kapladığı iddia edildi.

Yürekli Köyü Öztürk Taşıma-Ticaret Ltd. Şti. sahibi Kenan Öztürk, halen kullanıma açık olan eski Ceyhan yolundaki NATO'ya bağlı Petrol Ofisi Dolum Tesisleri'ni de kapsayan bölümde, yaklaşık bir aydan bu yana akaryakıt istasyonu inşaatı yapıldığını, inşaatın, mevcut yolun 7 metrelik bölümünü de kapsayan duvarla çevrildiğini belirtti.

Öztürk, "Görenleri hayrete düşüren bu çalışma, yolu tıkanma noktasına getirmenin yanı sıra, NATO'nun yeraltından geçen boru hattına sadece 5 metre uzaklıkta yapılmaktadır. Bu durum hem vatandaşları hem de çevrede bulunan depo sahiplerini zor durumda bırakmaktadır" dedi.

Öztürk, yapılan yanlışın düzeltilmesi için Kürkçüler Beldesi Belediyesi'ne başvuruda bulunduğunu, buradan bir sonuç çıkmayınca Adana Büyükşehir Belediyesi ve Yüreğir Belediyesi Meclisi'ne de konuyu götürdüğünü ancak inşaatın hala devam ettiğini son çare olarak valiliğe dilekçe yazdığını vurguladı.

Valiliğe yazdığı dilekçede konuyu en ince ayrıntısına kadar anlattığına dikkat Çeken Öztürk şunları kaydetti:
"Konuyla ilgili olarak, ilk etapta bu inşaatın yapılmasına imar izni veren Kürkçüler Belde Belediyesi'ne başvuruda bulundum. Görüntü karşısında şaşıran meclis üyeleri, 7 Nisan 2008'de toplanan meclis toplantısında, imar iznini iptal etmiştir. Ancak, bu iptal kararına karşın inşaat hızla devam etti. Bu süreçte, yolun tıkanma noktasına gelmesinden dolayı benim gibi mağdur olan 5 fabrika ile birlikte, Kürkçüler Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi ve Yüreğir Kaymakamlığı'na başvurduk. Fakat geldiğimiz noktada somut herhangi bir sonuç alınamaması bir tarafa, inşaat devam ederken, yolun ortasına denk gelecek şekilde yüksek gerilim trafo direği de dikildi. Bu uygulamanın durdurulması için, sizden başka başvuracak merci kalmadı. Geldiğiniz günden bu yana, kente çeki-düzen verilmesi konularındaki çalışmalarınızı saygı ve dikkatle izliyoruz. Bu hassasiyetinizi, "İşlek bir yolun üzerine akaryakıt istasyonu kurabilen, bu tabloya seyirci kalan" ilgilere karşı da sergilemenizi diliyorum.

.
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2008 Salı 13:52:03
Güncelleme :13 Mayıs 2008 Salı 16:35:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?