29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Yola attığı çanta bomba paniği yarattı

ADANA'da, ölen kocasına ait çantayı evinin önünden geçen caddeye atan 55 yaşındaki Nezahat Pamukçu, polisi alarma geçirdi.


Pamukçu'nun, ihbar üzerine olay yerine gelen polise çantayı kendisinin attığını söylemesine rağmen ikna edemedi. Tedbirli davranan güvenlik güçleri, çantayı bomba imha robotuyla patlatıldı.

Kuruköprü Mahallesi Bakımyurdu Caddesi üzerindeki Hosta Oteli’nin önünde saat 21.00 sıralarında sahipsiz bir çanta gören vatandaşlar, polise haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, çantada bomba olabileceği ihtimaliyle yolu trafiğe kapatıp, çevrede güvenlik önlemi aldı. Çevredeki seyyar satıcılar uzaklaştırılırken, işyerleri de güvenlik gerekçesiyle kapatıldı.

Ardından olay yerine bomba uzmanı çağrıldı. Bu sırada, otelin yanındaki binada oturan Nezahat Pamukçu, polislerin toplandığını görüp, aşağıya indi. Polislerin, çantada bomba olabileceğini ve uzaklaşmasını söylediği Pamukçu, “Çanta ölen kocama ait. Eskiyince ben de çöpe atılması için çantayı yola atmıştım. Bırakın, alayım çantayı. İçi boş” dedi.

Pamukçu'nun söylediklerine ikna olmayan polis ekipleri, kadını evine gitmesi konusunda uyardı. Uyarılara aldırmayan Pamukçu, emniyet şeridi geçerek çantasını almak istedi ancak polis ekipleri tarafından engellenerek, evine gönderildi.
Daha sonra, bomba uzmanı, bomba imha robotuyla çantayı fünyeyle patlattı. Parçalanan çantanın boş çıkması üzerine, çevrede toplanan vatandaşlar rahat bir nefes aldı.


DHA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2007 Cuma 09:52:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?