29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Yolcu trenine bomba ihbarı!

Adana'nın Ceyhan ilçesinde bir trene bomba konulduğu ihbarını alan güvenlik güçleri, alarma geçti ve treni durdurarak arama yaptı. Köpeklerle yapılan arama sonucunda ihbarın asılsız olduğu ortaya çıktı.

Edinilen bilgilere göre, TCDD'ye ait Mersin-İslahiye seferini yapan 62102 sefer sayılı yolcu treni, dün Adana İstasyonu'ndan yolcu alıp hareket ettikten sonra güvenlik güçleri tarafından içerisinde bomba olduğu şüphesiyle Ceyhan ilçesine bağlı Sirkeli İstasyonu'nda durduruldu.

Trende bulunan yaklaşık 150 yolcu Ceyhan Belediyesi'ne ait otobüsler ile Ceyhan-Azerbaycan Kardeşlik Parkı'nda bir kafeye taşındılar. Olayı duyar duymaz Ceyhan Kaymakamı Ayhan Boyacı, Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Ceyhan İlçe Jandarma Komutanı Serhat Aksoy ve Ceyhan İlçe Emniyet Müdürü Bayram Kadir Tüylü, trenin bulunduğu yere giderek incelemede bulundu.

Adana İl Jandarma Komutanlığı ile Adana İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin köpeklerle yaptığı aramada trende herhangi bir bombaya rastlanmadı. Yetkililer daha sonra trenin Ceyhan İstasyonu'na getirilmesini sağladı. İhbarın asılsız çıkması ve olumsuz bir durumun olmaması nedeniyle trenin normal seyrine devam etmesi için izin verildi.
Trenin hareket etmesinin ardından bir açıklama yapan Ceyhan Kaymakamı Ayhan Boyacı, "Duyar duymaz olay yerine geldik. Adana'dan kimliği belli olmayan bir kişi tarafından ankesörlü telefon ile ihbarda bulunulmuş. Hemen harekete geçen güvenlik güçlerimiz yaptıkları araştırmada olumsuz durumla karşılaşmadı. Vatandaşlarımızın can güvenlikleri için, onları Ceyhan'da bulunan bir kafeye getirttik. Bizim tek temennimiz ihbarın asılsız çıkması ve herhangi bir olumsuzluğun çıkmamasıydı" diye konuştu.

Trendeki yolculardan Aziz Güler (27), "İftarımızı yapamadık. Bu kadar insan sefil oldu. Bomba ihbarı alındığı söylendi. Ancak kaç saattir insanlar burada mağdur ediliyor. Ama Allah'tan kimseye bir şey olmadı" diye konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2007 Çarşamba 09:46:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?