4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Yöresel yemekler yarıştı

Adana'da, Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Adana Turizm Derneği tarafından "Yöresel Yemekler Yarışması" düzenlendi.

Adana Turizm Derneği eski Başkanı Gülcan Şahin anısına düzenlenen ve Adana yemeklerinin tanıtımını amaçlayan yarışma Seyhan Otel'de gerçekleştirildi.
74 yarışmacı, etli yemekler, zeytiyağlı, hamur işi ve tatlı ile pasta olmak üzere dört kategoride yarıştı. 10 jüri üyesi tarafından değerlendirilen yemeklerde birinciler Cumhuriyet altını, ikinciler yarım altın, üçüncüler ise çeyrek altınla ödüllendirildi.

Hamur işi kategorisinde birinci Fatma Gürler, ikinci Emine Zevkirlioğlu, üçüncü ise Meral Teker oldu. Zeytinyağlı yemeklerde ise Dudu Uyar birinci, Fethiye Atıl ikinci, Leyla Mut ise üçüncü oldu.

En iddialı yemeklerin yarıştığı etli yemekler kategorisinde ise tavuklu perde pilavı ile Esma Bacaksızlar birinci oldu. Patlıcanlı güveçle Pınar Sabah ikinci, tavuklu dövme pilavıyla Ayşe Dumanoğlu üçüncü oldu.

Tatlılar ve pastalarda ise sıralama şöyle oluştu:"Şükriye Tunçyiğit, Emine Öztürk, Serpil Karataş."

Yöresel Yemekler Yarışması'na, Adana Vali Yardımcısı Haluk Sezen, Seyhan Kaymakamı İsmail Hakkı Develi, İl Kültür ve Turizm Müdürü Osman Arık, İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgaffur Büyükfırat da katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2009 Perşembe 17:47:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?