4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Yörüklerden AKP'ye destek

Akdeniz Yörük Türkmen Federasyonu Başkanı Avukat İsmail Demirdüzen, Yörük Türkmen Dernekleri üyelerine, Sarıçam’da meclis listesinde en çok yer veren partinin AK Parti olduğunu belirterek, Sarıçam’da Belediye Başkan Adayı Ahmet Zenbilci’ye tam destek vereceklerini açıkladı.

Sofulu Gültepe Mahallesi Sağlık Ocağı yanında düzenlenen bir şölenle AK Parti Adayı Ahmet Zenbilci’ye olan desteklerini açıklayan Demirdüzen, “Yörük Türkmen Derneklerine üye olanlara meclis listesinde en çok hangi parti yer verirse onu destekleyeceğimizi açıklamıştık. Bizim talebimize en çok değer veren ve listesinde yer veren parti Sarıçam’da AK Parti oldu. Bu nedenle Sarıçam İlçesinde Ahmet Zenbilci Başkanımıza olan desteğimizi açıklıyoruz. Kendisinin seçimi kazanması için bugünden sonra saha çalışmasına katılıyoruz.” dedi.

Demirdüzen daha sonra Zenbilci’ye Yörük Türkmen poşusu taktı.
Ardından söz alan AK Parti Belediye Başkan Adayı Ahmet Zenbilci ise Yörük Türkmen Dernekleri başta olmak üzere Sofulu’da şubesi bulunan Varsaklar, Fekeliler, Saimbeylililer, Kozan Sisliler, Aladağlılar olmak üzere tüm sivil toplum kuruluşlarının tüm taleplerini yasalar çerçevesinde yerine getirmeye çalıştığını söyledi.

Yörük Türkmen Derneklerinin bu desteğinden memnun olduğunu belirten Zenbilci, “29 Mart Pazar günü yapılacak seçimlerinden sonra tekrar bu göreve seçilmem halinde Sarıçam Mustafalarda bulunan piknik alanı civarına tıpkı Söğüt Şenliklerinin yapıldığı alan gibi kültür ve sanat etkinliklerinin yapılacağı bir kültür merkezi tesis edeceğiz. Bu alanda devlet erkanının da katılacağı Yörük Türkmenlerin kültürlerinin yaşatılması için etkinlikler gerçekleştirilecek. Bildiğiniz gibi Sarıçam’da yapılan ilk Yörük Türkmen şenliklerine de biz sponsor olmuştuk. Yine tüm sivil toplum örgütleri ile iç içe olacağız” dedi.

Şölene, AK Parti Adana Milletvekili Ali Küçükaydın, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Ali Bilici, İlçe Başkanı Ali Çaldır, belediye meclis üyesi adayları, belde belediye başkanları da katıldı.

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Ali Bilici de yaptığı konuşmada kendi eşinin de Tarsuslu bir Yörük kızı olduğunu belirterek, “Ben de Yörük kültürüne çok uzak değilim. Bundan önceki siyasi yaşantımda da bana her zaman destek oldular” diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Mart 2009 Salı 11:29:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?