4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

'YSK itirazı karara bağlamalı'

Demokrat Parti (DP) Adana İl Başkanı Yavuz Tekeli, 29 Mart Yerel Seçimleri öncesinin Adana için kıvanç, seçim sonrasında oluşan kaosun ise üzüntü verici olduğu belirtti. Tekeli, "YSK bir an önce itirazları karara bağlamalıdır" dedi.

Tekeli, yaptığı açıklamada, 29 Mart'ta yapılan seçimlerde Adana halkının oylarına ve geleceğine sahip çıktığını belirten Tekeli, ancak, sayımlara geçilmesiyle hile ve şaibe iddialarının doruğa çıktığını ve seçim sonuçlarının adeta bir kaosa sürüklendiğini ifade etti. Tekeli, seçim sonuçlarıyla ilgili iddiaların YSK'ya taşındığını hatırlatarak, bu durumdan Adana'nın büyük yara aldığını belirtti.

Hile ve şaibe iddialarıyla seçim sonuçlarının ancak bir haftada alınmasına ve Türkiye'nin gözünün Adana'ya çevrilmesinin demokrasiye ve seçime gölge düşürdüğünü söyleyen Tekeli, "Adana demokrasi tarihimizde önemli ve ayrı bir yere sahiptir. Şaibe ve hile iddiaları ile Türkiye'nin gündemine girmeyi hiç hak etmemiştir. YSK bir an önce itirazları karara bağlamalıdır. Adana şaibesiz seçimlere layıktır" diye konuştu.

Yavuz Tekeli, Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanan Aytaç Durak’ı ve seçilen bütün belediye başkanlarını tebrik ederek bundan sonra yapacakları çalışmalar için başarılar diledi.

Partisinden seçilen İmamoğlu Belediye Başkanı Kadir Altunköse ve Karataş Belediye Başkanı Fatih Balıkçı ile gurur duyduklarını söyleyen Tekeli, "Ana muhalefet partisi olan CHP’nin dahi bir ilçe belediyesi kazandığı göz önünde tutulursa Demokrat Parti'nin eşit olmayan şartlarda 2 ilçe belediye başkanlığı kazanmasını büyük bir zafer olarak nitelendiriyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2009 Çarşamba 11:56:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?