4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Yunanlıların kebap keyfi!

Avrupa Birliği (AB) Comenius Programı kapsamında Yunanistan'ın Volos kentinden Adana'ya gelen heyet, ikram edilen metrelik kebabın fotoğrafını çekmek için birbirleriyle yarıştı.

Efes Pilsen İlköğretim Okulu, AB Comenius Programı kapsamında Çocuklarda Çevre Bilinci konulu projesine ortak olan Yunan meslektaşlarını Adana'da ağırladı. Yunanistan'ın Volos şehrinden gelen Elpiniki Panagiotidou başkanlığındaki heyete, Hayalpark yanındaki Kolcuoğlu Kebap Salonunda yemek verildi. Yemeğe, Yüreğir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Özdemir, Efes Pilsen İlköğretim Okulu Müdürü İlhan Tirek ve öğretmenler katıldı.

Efes Pilsen İlköğretim Okulu Müdürü İlhan Tirek, projenin 2007 yılında başladığını Adana'nın yanı sıra İspanya'nın Madrid ve Yunanistan'ın Volos şehirlerinde gerçekleştirildiğini kaydetti.

Tirek, proje kapsamında Olmuksa Gönüllüleri ile kağıt dönüşümü projesi yapıldığını, ayrıca kağıdın, plastiğin, şişenin dönüşümünün gerçekleştirildiğini ifade etti. Tirek, ayrıca Yunanlı misafirlerle Çatalan İçme Suyu Tesislerini gezdiklerini, çeşitli fabrikalarda incelemelerde bulunduklarını da belirterek "Amacımız çocuklarımıza gelecekte daha temiz bir çevre bırakabilmek için alışkanlıklar oluşturmak" dedi.

Yunan heyeti başkanı Elpiniki Panagiotidou da, Adana'ya ikinci kez geldiklerini, öğrenciler ve öğretmenlerle işbirliği yaparak çevreyi nasıl koruyacaklarını hep birlikte uygulamalı olarak öğrendiklerini kaydederek, bu bilinci sürdüreceklerini ifade etti.

Yüreğir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Özdemir ise, küreselleşen dünyada ülkelerin birbirleri ile ilişkilerinin artık kaçınılmaz hale geldiğini bu kapsamda AB'nin teşviki ile uygulanan öğrenci değişim programları sayesinde okulların ve öğretmenlerin etkileşiminin amaçlandığını kaydetti.

Çok değişik ülkelere gönderilen ve o ülkelerden gelen öğretmen ve öğrenciler olduğunu belirten Özdemir, "İnsan bilmediğinin düşmanıdır. Tanıdıkça aramızla çok fark olmadığını görüyoruz. Bundan dolayı yapılan projeleri ve misafirlikleri önemsiyoruz. İlçemize özel bir AB proje ekibi oluşturduk. Efes Pilsen İlköğretim Okulu'nun da bu anlamla önemli bir yeri var. İlk AB projesini yapma başarısını gösterdiler. Bu projeler sayesinde öğrencilerimizin çevre bilince üst düzeye çıkacaktır" diye konuştu.

Özdemir, Yunan heyeti adına başkan Elpiniki Panagiotidou'ya hediye verdi. Bu arada Yunanlı öğretmenlerden oluşan heyet, kendilerine ikram edilen metrelik kebabı fotoğraflamak için birbirleriyle yarıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2009 Çarşamba 12:07:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?