1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Yüreğir geleceğe umutla bakıyor

YÜREĞİR GELECEĞE UMUTLA BAKIYOR

Adana'nın Yüreğir ilçe Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, bölgede hayata geçirilen çalışmalarla birlikte Yüreğir'in adeta kabuk değiştirdiğine dikkat çekerek, "Yüreğir, yakın bir zamanda Kuzey Adana'dan daha çok tercih edilen yer haline gelecek" dedi.

İhlas Haber Ajansı (İHA) Adana Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret ederek, burada İHA Adana Bölge Müdürü Adnan Kulak ile görüş alış-verişinde bulunan Çelikcan, ilçede hayata geçirilen proje ve yapılan çalışmalarla ilgili olarak açıklamalarda da bulundu. Yüreğir'de vatandaşlarla yapmış oldukları görüşmelerde en önemli sorunun; 'yol sorunu' olduğu yönünde tespitte bulunduklarını kaydeden Çelikcan, göreve geldikleri günden bu yana ortaya konulan çalışmalara bağlı olarak yaklaşık bin sokağın asfaltlanarak, kilitli parke taşı döşendiği bilgisini verdi.

"348 BİN METREKARE KİLİT PARKE TAŞI DÖŞEYİP, 100 BİN TON ASFALT DÖKTÜK"

Çelikcan, "Geçen dönemde 25 bin metrekare kilitli parke yol çalışması yapılırken, bizim dönemimizde 348 bin metrekarelik kilitli parke taşı yollara döşendi. Bunu da henüz 2. yılımızı doldurmamışken gerçekleştirdi. Söz konusu dönemde dökülen asfalt miktarıysa 100 bin tona ulaştı. Bu konudaki çalışmalarımız, oluşturulan bir program dahilinde yürütülüyor. Ancak bunlar yeterli değil, daha iyi ve daha geniş kapsamlı çalışmalarda bulunmamız gerekiyor. Biz de bu yönde bir çaba içerisindeyiz" dedi. İlçede hayata geçirmiş oldukları; 'Kültür Evleri Projesi' hakkında da açıklamalarda bulunan Çelikcan, proje kapsamında Levent, 19 Mayıs, Kiremithane ve Yamaçlı mahallelerindeki 'Kültür Evi' inşaatı devam ederken, Köprüköyü Mahallesi'ndeyse temel atma çalışmalarına da başlandığı bilgisini verdi.

"KÜLTÜR EVLERİ İLE SOSYAL VE KÜLTÜREL ALANDA DA HİZMET EDECEĞİZ"

İnşaatlar tamamlandığında ikişer mahallenin ortak kullanacağı tesislerin kazanılacağını anlatan Çelikcan, "Çok amaçlı olarak, bulundukları bölgelerde vatandaşa hizmet edecek olan sosyal ve kültürel tesislerin, kapalı alanı Köprüköyü Mahallesi'ndeki bin 320 metrekare olarak projelendirilirken, diğer mahallelerde yapılacak olan binaların her birinin toplam kapalı alanı bin 703 metrekare olacak. İnşaat çalışmaları hızla devam eden 'Kültür Evleri'nin içerisinde; meslek edindirme merkezleri, kitaplık, çok amaçlı salon (taziye ve toplantı için) ve spor odaları olacak" diye konuştu. 'Kültür Evleri'nin tamamlanmasıyla birlikte insanların birbirleriyle daha fazla etkileşim halinde olacağı gibi bu durumun da insanların birbiriyle kaynaşmalarına fırsat sunacağını belirten Çelikcan, ayrıca maddi durumu iyi olmayan öğrenciler için açılacak kurslarla da öğrencilerin sınavlara hazırlanacağını söyledi.

"KLASİK TOKİ EVLERİ YERİNE MODERN BİNALAR YAPACAĞIZ"

Tüm bunların yanında genç ve kadınlara yönelik çeşitli branşlarda meslek edindirme kursları da düzenleyeceklerini ifade eden Mahmut Çelikcan, ilçede bir süre önce başlatılan 'kentsel dönüşüm' çalışmalarıyla ilgili bilgiler de verdi. TOKİ ile imzalanan protokol kapsamında Kışla ve Başak mahallelerinde kentsel dönüşüm için gerekli hazırlıkların başlatıldığını hatırlatan Çelikcan, proje kapsamındaki mahallelerdeki belirli yerlere bin 600 konut yapmayı planladıklarını dile getirdi. Söz konusu mahallelerde zemin etüd çalışmalarına başladığına dikkat çeken Çelikcan, konuşmasını da şöyle sürdürdü; "Buralarda da arazi değer tespiti yaptıktan sonra kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında aklaşık 2 bin konut yıkılacak. Yavuzlar ve Serineveler mahallelerinin belli bölümlerinde de kentsel dönüşüm çalışmaları yapacağız. Kentsel dönüşüm yapılacak yerlerde klasik TOKİ konutlarından ziyade modern binalar oluşturacağız."

"ADANA YAKIN BİR GELECEKTE 'ENERJİ ÜSSÜ' HALİNE GELECEK"

Adana'nın yakın bir gelecekte 'enerji üssü' haline geleceğini savunan Çelikcan, bu noktada da Ceyhan ve Yumurtalık ilçesine gelen üst kadroların kalabileceği prestijli konutları Yüreğir'e Seyhan nehri kenarına yapmayı planladıklarını söyledi. Çelikcan, "Bunun için Türkiye'nin önde gelen inşaat firmaları ile görüşme halindeyiz. Yüreğir, yakın bir zamanda Kuzey Adana'dan daha çok tercih edilen yer haline gelecek" ifadesini kullandı.

YÜREĞİR GELECEĞE UMUTLA BAKIYOR
YÜREĞİR GELECEĞE UMUTLA BAKIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2011 Pazartesi 12:44:00
Güncelleme :11 Nisan 2011 Pazartesi 12:51:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?