3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Yüreğir modern görünüme kavuşuyor

Adana'nın merkez Yüreğir ilçesi, kamu ve özel sektörün yatırımları ve "Kentsel Dönüşüm Projesi" ile yükselişe geçerek cazibe merkezine dönüşüyor.

Yüreğir Belediye Başkanı Ömer Topçu, şehrin yöneticilerinin ilçede yatırım yapmak isteyen özel ve kamu kuruluşlarına yaklaşımının çok önemli olduğunu belirterek, “Ben ilk dönemimde de yatırımların Yüreğir’e yapılması konusunda büyük çaba harcadım. Bazı yatırımların Yüreğir’e kaydırılması konusunda yatırımcılara yer gösterdim. 2004 yerel seçimlerinden sonra ise TOKİ ile kamu ve özel sektörle iyi diyaloğlar sonucu birçok yatırımın Yüreğir’e gelmesini sağladık. Şu anda devam eden inşaatlarla Yüreğir’in her tarafı şantiyeye dönmüş durumda" dedi.

Planlı yerleşim yerlerinin hızlı bir şekilde çoğaldığını ve ilçenin modern bir görünüme kavuştuğunu belirten Topçu, şunları söyledi:

"Hükümetin en büyük yatırımlarından TOKİ imkanlarını Yüreğir’e getirdik. Kuzey Yüreğir’de 16 bin dönüm alan üzerinde modern bir şehir kuruldu. DSİ içerisinde ve Polis Okulu yanında TOKİ ‘nin yaptığı binalara halkımız yerleşti. Aksantaş içerisindeki konutlarda yakında yerleşime açılacak. Sinan Paşa Mahallesi’nde başlayan Kentsel Dönüşüm Projesi’nde büyük aşama kaydedildi.

Büyükşehir Belediyesi eski Aksantaş Fabrikası yerine 6 dönüm üzerine modern bir hizmet binamızı yapıyor. Yakında yeni yerimizde hizmet vereceğiz. Belediyemizin yerinde ise 5 yıldızlı bir otelin temeli atıldı. Bossa Fabrikası’nın yerine 105 bin metrekarelik ve Hiltonsa Kavşağı’nda ise 22 dönümlük alanlarda yeni yapılan modern alışveriş merkezleri ilçeye ayrı bir hava katacaktır. Bunların yanı sıra halkın yaşamlarını kolaylaştıracak alt ve üstgeçitler 20 sağlık ocağı,okullar halkımızın hizmetinde. TOKİ’nin yaptırdığı 500 yataklı hastane inşaatı büyük bir hızla devam ediyor. Ceyhan Yolu eski Sümerbank tesislerinin yerine ise hem konut hem de sağlık tesisi yapılacak. Son yapılan yatırımlarla Yüreğir gelişimde büyük ivme kazandı."

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2008 Salı 14:26:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?