3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Yüreğir şaha kalktı

Adana'nın köyü konumundaki merkez Yüreğir ilçesi son dönemde başlayan bir dizi yatırımla adeta şaha kalktı. İlçe, yakın zamanda inşaatına başlanacak olan ikinci 5 yıldızlı otel ve 100 bin metrekarelik alışveriş merkezi ile şehrin cazibe merkezi olmaya aday.

Yüreğir'i köy görüntüsünden kurtarıp kent statüsüne kavuşturacak olan projeler bir bir hayata geçiyor.

İlçede başlatılan sekiz önemli projeden ilk ikisi başarı ile bitirildi. Devlet tarafından yapılan ve projelerden ilki olan HiltonSa Kavşağı'nın ve altgeçidinin bitirilmesi ile Karataş ilçesi, sanayi çarşısı, devlet hastanesi, kaymakamlık ve Yüreğir Belediyesi'ne giden yollarda trafik akışı rahatladı ve güvenli bir konuma geldi.

İkinci proje olan ve TOKİ'nin yaptığı 2 bin 836 konut da vatandaşlara teslim edildi. 400 yataklı hastane inşaatına da hız verildi. Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan metro ve hafif raylı sistem projesinin Yüreğir ayağındaki çalışmaları da bütün hızıyla sürdürülüyor.

Adana'nın geri kalmış ve borç batağı içindeki ilçesinde belediye başkanlığı görevini sürdüren Başkan Ömer Topçu'nun ilçeye devlet ve özel sektör yatırımlarının gelmesi için gösterdiği çabalar sonuç vermeye başladı.

Yüreğir Belediyesi, Sinanpaşa Mahallesi, belediyenin doğusu, Aksantaş fabrikasının kuzeyi ile Kışla Caddesinin batısı ve inşaatına başlanan Ticaret Merkezi'nin güneyini kapsayan alanda Kentsel Dönüşüm Projesi hazırladı.

İLÇE 3 YILDIR ŞANTİYE GİBİ
Büyükşehir Belediyesi'nin Hafif Raylı Sistem ve Metro Projesi kapsamında regülatör köprüden geçerek Seyhan Mahallesi, Cumhuriyet Mahallesinden geçerek eski kaymakamlık, Orman Bölge Müdürlüğü'nün doğusundan geçerek D-400 karayolunun üzerinden hurdacılara kadar olan bölgede de kamulaştırma işlemlerine yapıldı.

Özel sektör de ilçede yatırım atağına kalktı. Avusturya kökenli Mel 6 firması 20 milyon 500 bin dolara satın aldığı Bossa 1'in yerine 100 bin metrekarelik dev alışveriş merkezi yapımına başladı. Alışveriş merkezinin 3 kat bodrum, zemin ve 4 katlı olmak üzere 8 kattan oluşacağı bildirildi.

Adana Büyükşehir Belediyesi mülkiyetinde olan Yüreğir Belediyesi'nin yerini 20 milyon YTL'ye satın alan Dedemanlar da buraya 5 yıldızlı otel yapmak için belediyenin yeni hizmet binasına taşınmasını beklemeye başladı.

Yüreğir Belediye Başkanı Ömer Topçu, devletin, özel sektörün imkanlarını kendi imkanları ile birleştirerek Yüreğir'in çehresini değiştirdiklerini ifade etti. 3 yıldır ilçenin adeta bir şantiye görünümüne büründüğüne dikkat çeken Topçu, kentsel dönüşüm için de devlet desteğine ihtiyaç olduğunu hatırlattı. Topçu, "Yüreğir’in çehresi değişiyor. Yeni bir şehir meydana gelecek. 100 bine yakın gecekondu ile ilgili projelerimiz var yapıyoruz. Kentsel dönüşüm projesi ile de modern görünüme kavuşacak. Ancak bu büyük dönüşüm projelerimiz için devlet desteğine ihtiyacımız var" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2008 Pazar 14:20:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?