29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Yüreğir'de 3 yılda 392 derslik

Adana'nın merkez Yüreğir İlçe Belediye Başkanı Ömer Topçu, Yüreğir'in en önemli eksiklerinden birinin de eğitim eksikliği olduğuna dikkat çekerek, 3 yıldır faaliyete geçen okul sayısının, halkın yüzünü güldürdüğünü söyledi. 

Topçu, yaptığı açıklamada, eğitimdeki sıkıntıların başında derslik sorununun geldiğine işaret ederek, "Son 3 yıl içerisinde 392 derslikten oluşan 14 okul faaliyete geçmiştir. Halen 64 derslikten oluşan 2 okulun ise inşaatı devam etmektedir. İlçemize yapılan bu eğitim yatırımlarına katkısı bulunanlara teşekkürü borç biliyorum" dedi. 

Kalabalık sınıflarda istenilen eğitimin verilemediğini kaydeden Topçu, çocukların devlet okullarında rahat eğitim alabilmeleri için derslik sayılarının artması gerektiğini ve Yüreğir'in bu anlamda önemli adımlar attığını dile getirdi. Topçu, "Çocuklarımızın arzu ettiğimiz eğitimi alabilmesi için onlara imkan sağlamak bizlerin görevi. Bugüne kadar kalabalık sınıflardan oluşan okullarda, yeni açılan okullarla birlikte eğitim düzeyi gün geçtikçe artmaktadır. Bunun nedeni ise rahat bir ortamda sağlanan eğitimdir. Derslik sayılarının artması ile birlikte 60'ları bulan sınıf mevcutları aşağı çekilmiş ve öğretmenlerin öğrencileri ile ilgilenebilmesi için ortam sağlanmıştır" diye konuştu. 

Belediye Başkanı Ömer Topçu, hayırsever vatandaşlara da katkılarından dolayı minnettar olduğunu, bundan sonra bağışlanacak arsa ve maddi yardımların da eğitimin önünün açılmasında büyük katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.
iha
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2007 Salı 16:04:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?