2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Yüreğir'de kene paniği!

Adana'da bir mahallede ortaya çıkan keneler paniğe yol açtı. Keneleri yakalayıp öldüren vatandaşlar, evlerinin etrafını da kireçleyerek önlem almaya çalışıyor.

Merkez Yüreğir ilçesi Çamlıbel Mahallesi'nde ortaya çıkan keneler korkuya yol açtı. Son bir haftadır yoğun bir şekilde kene görülmeye başlandığını belirten vatandaşlar, yetkililere haber verdiklerini ancak bir çözüm üretilmediğini ileri sürdü.

Kenelerin mahalleye getirilen büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarla gelmiş olabileceğini kaydeden vatandaşlar, çok tedirgin olduklarını söyledi. Yetkililer çözüm bulamayınca sokaklarda kene avına çıktıklarını belirten mahalle sakinleri, buldukları keneleri öldürürken, evlerinin de etrafını kireçleyerek önlem almaya çalıştıklarını ifade etti.

Bir haftadır endişe içinde yaşadıklarını söyleyen vatandaşlar, yetkililerin bir an önce mahallede kene mücadelesine başlamasını istediler.

.
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2008 Pazartesi 13:46:08
Güncelleme :30 Haziran 2008 Pazartesi 15:53:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tuncay doğan IP: 78.161.103.xxx Tarih : 1.07.2008 02:35:38

ben burdan sayın yetkililere sesleniyorum ama sesimizi duyan yok ben incirlik yeni mahallede oturuyorum oturdugumuz mahallede büyük baş hayvan ve küçük baş hayvan beslemek yasak olsada kimse yasagı takmıyor ve bizler bit pire ve kenelerle içiçe yaşıyoruz sayın yetkililere duyrulur SİZLER ŞİMDİ NERDESİNİZZZ ???