4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Yüreğir'de okuma yazma kursları

Yüreğir Belediyesi Meslek Edindirme Merkezleri’nden mezun olan 400 kişi törenle sertifikasını aldı.


Yüreğir Belediyesi Meslek Edindirme Merkezi’inde gerçekleştirilen törende okuma yazma kursuna katılarak torun sahibi olduktan sonra okuma yazma öğrenen kadınların konuşmaları, törene katılanlara duygulu anlar yaşattı.

Müleyim Eraslan bu yaştan sonra okuma yazma öğrenmesine vesile olan Başkan Çelikcan’a şiir yazıp okuyarak teşekkür ederken, Meryem Köse ise okuma yazmayı öğrenmekten çok mutlu olduğunu ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Konuşmasını yaparken gözyaşlarına hakim olamayan Meryem Köse, "Bir yere çıkamıyordum. Çarşıya çıksam eve hangi dolmuş dönüyor bilmiyordum. Önemli günlerde birini kendim arayamıyordum. Hep başkalarından yardım istiyordum. Çok şükür şu anda kendi işlerimi kendim görüyorum" dedi.


Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan da, Meslek Edindirme Merkezleri’nde günün şartlarına uygun kurslar düzenleyeceklerini belirterek, "İşsizlik şu anda herkesin en büyük sorunu. Yüreğir’deki işsizlik şu anda Türkiye ortalamasının çok üstündedir. Bizde gençlerimizin meslek öğrenmesi için ve toplumdaki nitelikli işgücüne katkıda bulunmak amacıyla meslek kurslarımızı artırarak devam ettireceğiz" diye konuştu.
Adana İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgaffar Büyükfırat ise sertifika dağıtım töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi:
"Gördüğüm tablodan şu anda çok mutluyum. Analarımızın bacılarımızın bu konuşması beni çok etkiledi. Kendilerini bu yaşta okuma yazma öğrendikleri için kutluyorum. Meslek öğrenen gençlerimizi ve derslerinde başarılı olmak için kurslara katılan örencilerimizi tebrik ediyorum. Görüyorum ki burada başarılı çalışmalar yapılıyor. Zaten Sayın Başkan Mahmut Çelikcan yıllardan bu yana devletteki edindiği tecrübesiyle Yüreğir’de güzel çalışmalarda bulunacağından şüphem yoktur.

İha
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2009 Pazartesi 15:53:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?