4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Yüreğir'de sivrisineklere savaş açıldı

Yüreğir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü yıl boyu süren larva mücadelesini sürdürürken uçkunlarla da mücadeleyi başlattı. 102 mahalle 8 ayrı ekip tarafından 2'şer günlük arayla yaz boyu uçkunla mücadele sürecek.

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, yaptığı açıklamada, larva mücadelesinin yıl boyu süreceğini, sivrisinekle mücadelenin yılın belirli ayında yapılmasının sivrisineğin oluşumunu engellemeye yetmediğini belirtti.

Uçkunlarla da mücadeleyi başlattıklarını söyleyen Çelikcan, "Yüreğir’e bağlı 102 mahallemizde yaz boyu çalışmalarımız aralıksız sürecek. Bunun yanı sıra sinek üreten yerlerde belirli aralıklarla larva mücadelesi devam edecek. Oluşturulan 8 araçlık ekip uçkunla mücadeleyi devam ettirirken, her türlü haşerelere karşı da evlerde de ilaçlama çalışmaları kesintisiz sürecek" dedi.

Amaçlarının Yüreğir halkının rahat bir yaz ayı geçirmelerini sağlamak olduğunu belirten Çelikcan, "Eğer haşereler ve uçkunlarla mücadele edilmediği zaman yaz ayları çekilmez oluyor. Biz halkımızın rahat ve huzurlu bir yaz ayı geçirmesi için çalışmalarımızı kesintisiz sürdüreceğiz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2009 Perşembe 17:54:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?