2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Yüreğir'de suç örgütü şoku

Yüreğir ilçesine bağlı Havutlu belde Belediye Başkanı, başkan yardımcısı ve muhasebe müdürü ile meclis üyelerinin de aralarında bulunduğu 15 kişi, organize suç örgütü kurdukları, ihaleye fesat karıştırdıkları ve haksız kazanç sağladıkları iddiasıyla gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Adana İl Jandarma Komutanlığınca yapılan çalışmada, merkez Yüreğir ilçesi Havutlu beldesi Belediye Başkanı M.E. liderliğindeki organize suç örgütünün Havutlu Belediyesi yetkilileriyle birlikte belediyenin ihale ve mal alımlarında usulsüzlük ve yolsuzluk yaptıkları, belediyenin parasını Adana merkez ve ilçelerindeki anlaştıkları şirketlerden usulsüz fatura temin ederek, KDV'sini şirketlere ödeyip, kalan kısmını örgüt elemanları ile paylaştıkları, ayrıca belediyeye ait arsa ve dükkanların bazılarını ihale yapılmadan örgüt üyeleri ve tanıdıklarına verdikleri, ihaleye fesat karıştırdıkları ve kamu kurumunu 250 bin YTL'nin üzerinde dolandırarak haksız menfaat sağladıkları tespit edildi.

Adana İl Jandarma Komutanlığınca önceki akşam Adana'nın merkez Yüreğir ve Seyhan ile Ceyhan ilçelerinde 26 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda, organize suç örgütünün lideri olduğu ileri sürülen Havutlu Belediye Başkanı M.E. ile aralarında başkan yardımcısı, muhasebe müdürü ile meclis üyelerinin bulunduğu 15 kişi gözaltına alındı.

Zanlılarla birlikte 9 adet bilgisayar, 2 adet ruhsatsız av tüfeği, bu tüfeğe ait 5 adet fişek, 1 kilo kenevir tohumu, 15 adet CD, 22 adet disket ve usulsüzlüğü belgeleyen 12 klasör, çek, senet, tahsilat makbuzu, banka dekontları ve fatura ele geçirildi.

Belediye Başkanı M.E. ile birlikte örgüt üyesi olmakla suçlanan S.Ö., M.F.K., Ö.S., T.Ç., M.D., O.G, T.Ç., K.A., S.E., H.D., M.K., S.Ü., Z.Ü. ve C.E.'nin jandarmadaki sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edilecekleri bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2008 Perşembe 14:37:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?