2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Yüreğir'e yeni alışveriş merkezi

Alışveriş merkezi projeleriyle tanınan Rönesans Alışveriş Merkezleri, Adana'nın merkez ilçe Yüreğir'de alışveriş merkezi inşa ediyor.

AK Parti Adana İl Başkanı Avukat Mustafa Attaroğlu ile birlikte Rönesans Alışveriş Merkezi inşaatında incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Genel Koordinatör Ertürk Kaya'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

İnşaatın planlandığı şekilde yürüdüğünü kaydeden Ertürk Kaya, en büyük sorunun yer altı suyu olduğunu belirtti. 30 bin metrekarelik arsa üzerinde, zemin oturumu 0.6 yoğunlukta, 18 bin metrekare alana toplam 145 bin metrekare inşaat yaptıklarını anlatan Kaya, alışveriş merkezinin Türkiye'nin en büyükleri arasında yer alacağını ve Anadolu'nun da en büyüğü olacağını vurguladı.

Rönesans Alışveriş Merkezi'nin 2 bin 500'ü kapalı toplam 3 bin araçlık otoparkı bulunduğunu öğrenen Başkan Durak, "Bu alışveriş merkezi gerçekten her yönüyle göz kamaştırıyor. Dünyanın en lüks otelleri Hilton ve Sheraton'dan sonra böylesine dev bir alışveriş merkezinin de Yüreğir'e yapılıyor olması sevindirici. Sizler özel sektör olarak bu yatırımı yapıyorsunuz, biz de belediye olarak size yardım ediyoruz" diye konuştu.

Genel Koordinatör Kaya'dan Alışveriş Merkezi tamamlandığında 1500 kişinin burada çalışacağını öğrenen Durak, "Yüreğirli hemşehrilerimize ağırlık verirseniz mutlu oluruz. İnşaatın yapım sürecinde de yüzlerce kişi burada çalışacak ve binlerce esnaf faydalanacak. Dolayısıyla bu dev alışveriş merkezi Adana ekonomisine büyük katkı koyacak. Bunlar kentimiz açısından çok önemli projeler" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2008 Salı 17:03:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?