4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Yürek burkan cenaze töreni

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde öğretmen arkadaşı ile birlikte uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden polis memuru Metin Badak, memleketi Adana'da gözyaşları arasında toprağa verildi.


Doğu hizmetinin bitmesine 2 ay kala silahlı saldırıda hayatını kaybeden polis memuru Betin Badak'ın cenazesi, Adana Numune Hastanesi morgundan alınarak Adana Emniyet Müdürlüğü'ne ait cenaze aracıyla merkez Çukurova ilçesi, Toros Mahallesi'ndeki evlerine getirildi. Cenaze burada bir süre bekletildikten sonra konvoy eşliğinde Buruk Mezarlığı'na götürüldü.


Cenazenin mezarlığa getirilmesi sırasında annesi Şenel ve kız kardeşleri Gamze ve Fatoş fenalık geçirdi.
Cenaze Namazı'nın kılınmasının ardından polis memurunun tabutu bir süre meslektaşlarının omzunda taşınarak cenaze aracına konuldu. Bu sırada, kız kardeşi Gamze ve Fatoş kardeşlerinin fotoğraflarına son kez dokunup ağıtlar yaktı.
Polis memurunun cenazesi daha sonra mezarlığa götürüldü. Kızkardeşi Gamze, "Şapkasını bana verin, ben onun kaldığı yerden devam edeyim. O bizim biriciğimizdi. Her gün beni arar 'bacım aşkım ne yapıyorsun' derdi. Şimdi bizi kim arayacak. O bizi görüyor ağlamayın" diyerek gözyaşlarına boğuldu.
Anne Şenel Badak da, oğlunun cenazesi toprağa verilirken sarılıp gözyaşına boğuldu.

Baba Hüseyin Badak ise "Sürmeli oğluma nazar değdi. O benim biricik oğlumdu. Şimdi kime oğlum diyeceğim" diye gözyaşı döküp, son kez oğluna dokundu.
Bu arada, KKTC'de okuduğu polis memurunun kız arkadaşı olduğu bildirilen Ece de gözyaşlarına boğuldu. Gamze ile birbirlerine sarılarak gözyaşına boğulan Ece, polis memurunun annesinin yanına giderek,"Gelmez diyordunuz geldim" diyerek gözyaşlarına boğuldu.


Polis memuru Metin Badak'ın cenazesi daha sonra dualarla toprağa verildi.
Cenaze törenine Adana Valisi İlhan Atış ile Emniyet Müdürü Arif Akkale'de katıldı.
 

İha
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2009 Pazar 12:28:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?