2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Yürek dağlayan ağıt

ŞEHİT ANNESİNİN YÜREK DAĞLAYAN AĞITI

Diyarbakır'ın Silvan ilçesi kırsalında güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada şehit düşen 13 askerden Uzman Çavuş Gökhan Yıldırım'ın Adana'daki baba ocağına ateş düştü. Şehidin babası "Vatan sağolsun" derken, annesi ise "Komşular sizi oğlumun, delikanlımın düğününe çağıracaktım, şimdi cenazesine çağırıyorum" diye ağıt yaktı.

Merkez ilçe Yüreğir'e bağlı Levent Mahallesi'nde oturan şehit Gökhan Yıldırım'ın (25) baba evinde derin bir üzüntü yaşanıyor. Dün gün boyunca Diyarbakır'daki çatışma haberlerini takip eden aileye, oğullarının şehit düştüğü haberinin bugün Garnizon Komutanlığı yetkililerince verildiği öğrenildi. Şehidin evine ay-yıldızlı Türk bayrağı asılırken, yakınları da acili aileyi teselli etmeye çalışıyor. Gözyaşlarına hakim olamayan baba Halil Yıldırım, oğlunun 5 yıldan bu yana Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)

bünyesinde görev yaptığını belirterek, 1 Ağustos 2011 tarihi itibariyle birliğiyle bağını kesip Edirne'de yeni görevine başlayacağını, bu nedenle de oğlunun 25 Temmuz itibariyle izne ayrılıp yanlarına geleceğini anlattı. Yıldırım, "Oğlum 15-20 gün yanımızda kalıp, tatil yaptıktan sonra Edirne'ye gitmeyi düşünüyordu. Biz de onun yolunu gözlüyorduk. Ancak dün çatışma haberlerini televizyondan takip ettik. Sabaha kadar aradık, ancak bir türlü telefonları cevap vermedi. Endişelerimiz arttı. Bugün sabah

namazının ardından da askerler gelerek acı haberi verdi. Vatan sağ olsun. Yapacağımız bir şey yok. Hepimiz o yolun yolcusuyuz" dedi.

Oğlunun şehit düştüğü haberiyle adeta yıkılan ve yakınları tarafından güçlükle sakinleştirilen anne Yıldız Yıldırım'ın isyanıysa yürekleri dağladı. Oğlunun arkasından gözyaşı döken anne Yıldırım, "Komşular sizi oğlumun, delikanlımın düğününe çağıracaktım, şimdi cenazesine çağırıyorum. Yiğidim niye acele ettin, daha düğününü yapacaktık, damatlıkla görecektim seni. Bana 'Annem 10 gün sonra yanındayım' demiştin, böyle mi yanıma gelecektin?" diye ağıt yaktı.

Bekar olan şehit Uzman Çavuş Gökhan Yıldırım'ın 2'si kız olmak üzere 3 kardeşinin olduğu öğrenildi.

ŞEHİT ANNESİNİN YÜREK DAĞLAYAN AĞITI
ŞEHİT ANNESİNİN YÜREK DAĞLAYAN AĞITI
ŞEHİT ANNESİNİN YÜREK DAĞLAYAN AĞITI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2011 Cuma 13:18:05
Güncelleme :15 Temmuz 2011 Cuma 15:11:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?