4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Yurt kaçağı bulundu

Adana'da 12 gün önce Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na (SHÇEK) bağlı yurttan girdiği günün akşamı kaçan 17 yaşındaki N.D., arkadaşının evinde bulunarak babasına teslim edildi.

Annesi Gönül Adıgüzel (34) ve babası Sami D. (47) 4 yıl önce ayrılan 17 yaşındaki N.D., bu ayrılıktan sona psikolojik bunalıma girerek tedavi olmaya başladı. İddiaya göre, arayış içerisine giren N.D tanıştığı bir erkekle 1 Temmuz'da kaçtı. Erkek arkadaşı S.A. (25) ile kaçmasına kızan aile, kızlarını arayarak buldu.

Ailesinin başvurusu üzerine harekete geçen polis, iki genci 5 Temmuz'da yakaladı. N.D.'nin yaşı küçük olduğu için S.A., küçük yaşta kızı alıkoymak suçundan mahkemeye çıkarıldı. N.D.'nin "Kendi rızamla kaçtım" demesi üzerine S.A. serbest bırakılırken, ailesinin tepkisinden korkan genç kız, yetkililere yetiştirme yurdunda kalmak istediğini söyledi.

Mahkeme, genç kızı devlet korumasına alarak SHÇEK'e bağlı bir yurda yerleştirdi. 7 Temmuz günü yurda teslim edilen N.D., aynı akşam yurttan kaçtı. Anne ve babanın başvurusu üzerine harekete geçen Çocuk Şube Müdürlüğü konuyla ilgili başlattığı araştırma sonunda N.D.'yi bir kız arkadaşının evinde buldu. N.D.'ye psikolojik destek veren polis, kızı "Babamla kalmak istiyorum" demesi üzerine velayetinin bulunduğu baba Sami D.'ye teslim etti.

Anne Gönül Adıgüzel ise kızının tekrar bulunup babaya verildiği için çok mutlu olduğunu, en azından yerinin yurdunun belli olduğunu kaydetti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2009 Perşembe 12:28:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?