3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Yüzde 34'lük elektrik zammına dava

Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER), dün Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından onaylanarak yürürlüğe giren yüzde 34'lük elektrik zammını yargıya taşıdı.

ÇETKODER Genel Başkanı Mustafa Göktaş, yaptığı açıklamada, EPDK tarafından kabul edilerek yürürlüğe giren yüzde 34'lük artışın kabul edilemez olduğunu belirtti.

Göktaş, "Bu zammın tüketiciye yansıması yüzde 15 oranında olacak ve bu yıl içinde elektriğe yüzde 65 zam gelmiş olacak. Böyle bir uygulama dünyanın hiçbir yerinde yok. Tüketici olan bizlere yazık ve günah. Daha önce de benzer davalar açtık. Şimdi de bu karardan dönülmesi için Danıştay'a dava açtık. Öncelikle yürütmenin durdurulması, sonrasında işlemin iptali için başvuru yaptık" dedi.

Halkın çıkarına tamamen ters olan bu uygulamanın dışa dayalı enerji politikalarının bir ürünü olduğunu vurgulayan Göktaş, şunları kaydetti:

"Kamu yararı gözetilmeksizin uygulamalar yapılmaktadır. Vatandaşa acıyan yok. Elektrikte otomatik zam kararı alındığında da aynı şeyleri söyledik. Şimdi de söylüyoruz. Bu uygulamadan derhal vazgeçsinler. Her biri birer tüketici olan vatandaşımızı yolunacak kaz gibi görmekten vazgeçsinler. Elektriği özelleştirdikten sonra özeller ha bire fiyat artırımı istiyorlar. Onlar istiyor diye EPDK onaylamamalı. Hükümet seyirci kalmamalı. Bu zam bir an evvel geri çekilmelidir. Özelleşme geri çekilsin, fiyatlar çok düşecektir. Bu millete yazıktır. Birileri fazla kazanacak diye halkın canını yakmaktan vazgeçin."

İHA
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2008 Cuma 12:17:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?