2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Yüzlerce kişi terörü lanetledi

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Aktütün Sınır Karakolu'na bölücü terör örgütü mensuplarınca düzenlenen ve 15 askerin şehit olduğu hain saldırı, Adana'da protesto edildi.

Türkiye Kamu-Sen Adana İl Temsilciliği önünde toplanan yüzlerce kişi, ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyüşe geçti. Dev bir Türk bayrağı açarak İnönü Caddesi'nden İnönü Parkı'na yürüyen kalabalık, sloganlarla teröre lanet yağdırdı.

"Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Askere uzanan eller kırılsın", "Meclis'te hain istemiyoruz", "Türk-Kürt kardeştir, ayrım yapan kalleştir", "Kahrolsun PKK" şeklinde sloganlar atan kalabalık, DTP'ye de tepki gösterdi. Yürüyüş yapan kalabalığa, adliye sarayında görevli polis memurları alkışlarla, vatandaşlar da iş yerlerinden Türk bayraklarıyla destek verdi.

Kalabalık sloganlar eşliğinde İnönü Parkı'na ulaşırken, bir yakınını teröre şehit veren, ağabeyi de Güneydoğu'da uzman çavuş olan Çilem Öznur isimli kadın gözyaşlarına boğuldu. Parkta şehitler için saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu. Bir imam tarafından Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından şehitler için hep bir ağızdan dua edildi. Daha sonra Aktütün şehitlerinin isimleri tek tek okunurken kalabalık "burada" diye bağırdı.

Türkiye Kamu-Sen Adana İl Temsilcisi Kamil Köse, uluslararası ilişkiler adına gerçekleştirilen sözde demokratik açılımlar sayesinde şımartılan terör unsurlarının insanları rahat uyuyamaz hale getirdiğini belirterek, "Unutmayın önceliğiniz Türk milletinin huzuru ve Türk devletinin birliğidir. Diğer her şey bundan sonra gelir. Yani, söz konusu vatan ise gerisi teferruattır" dedi.

Terör örgütünün Irak'tan saldırdığını belirten Köse, terör örgütüne ve onu besleyenlere gereken cevabın bir an önce verilmesi gerektiğinin altını çizerek, "Ordu Irak'a diyoruz" diye konuştu. Bunun üzerine kalabalık da "Ordu Irak'a" sloganı attı.
Köse, şu anda 2 oğlunun da asker olduğunu ifade ederek, "Oğullarım bu vatana feda olsun" şeklinde konuştu.

Vatandaşlar, basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2008 Pazartesi 16:13:28
Güncelleme :6 Ekim 2008 Pazartesi 16:20:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?