2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Yüzme havuzlarına Avrupa standardı

Adana'da bir süre önce bakıma alınan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne ait yüzme havuzlarının, uluslararası müsabakalara uygun hale getirileceği bildirildi.

Ziyapaşa Bulvarı üzerindeki Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne ait yüzme havuzları yeniden inşa edilirken, çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Gençlik ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, yaptığı açıklamada, biri 1930'lu, diğer 2'si 1970'li yıllarda yapılan 3 havuzun, 5.7 milyon YTL'ye ihale edilerek yeniden inşa edildiğini belirtti.

1.70 derinliğindeki havuzun 2.20'ye, kulvar sayısının ise 8'den 10'a çıkarıldığını ifade eden Hadi, 4 metrelik havuzun derinliğinin 5.5 metreye yükseltildiğini, kapalı havuzun derinliğinin de 1.40'tan 1.80'e çıkarıldığını kaydetti. Hadi, kulvar sayısı 4'ten 6'ya çıkarılan kapalı havuzda bundan böyle su topu ve ragbi müsabakalarının yapılabileceğini ifade etti.

Komplekste soyunma odalarının tamamının yeniden yapıldığını, filtre ve ısıtma sistemi ile çatının yenilendiğini, eski sosyal tesislerin yerine yeni tesis yapıldığını, tribünün kapalı hale getirildiğini belirten Hadi, kompleksin; kafeteryası, saunası, kondisyon salonu ve sporcular için dinlenme salonuyla önümüzdeki sezon hizmete açılacağını kaydetti.

Olimpik yüzme havuzlarının, diğer sosyal tesislerle birlikte uluslararası müsabakalara uygun hale getirileceğini ifade eden Hadi, "Böyle bir tesis, Türkiye'de sadece İzmir'de var. İkincisini de Adana'da yapıyoruz. Tesis tamamlandığında artık Adana'da su sporları alanında uluslararası müsabakalar yapılabilecek" dedi.

.
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2008 Cuma 10:25:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?