4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Yüzme kursları başlıyor

Adana Büyükşehir Belediyesi’nce her yaz dönemi gerçekleştirilen ücretsiz yüzme kurslarının yarın başlayacağı bildirildi.

Kurslarda bu yaz 20 bin çocuk yüzme öğrenecek.
Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından “Çocuklarımız yüzme öğrenecek, anaların yüreği yanmayacak” sloganından yola çıkılarak düzenlenen yüzme kurslarıyla ilgili yapılan açıklamada, 7-15 yaş grubu arasındaki çocukları kapsayacak yüzme kursları yarın 40 havuzda birden başlayacak. Kursların ilk dönemi 22 Haziran-9 Temmuz, ikinci dönemi 13 Temmuz-30 Temmuz, üçüncü dönemi ise 3 Ağustos-20 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek.

GİYSİLER YİNE BÜYÜKŞEHİR’DEN
Kursiyerler günde bir saat, haftada dört gün olmak üzere üç hafta eğitim görecekler. Terlik, şapka, şort, mayo, tişört, havluları ücretsiz verilecek olan kursiyerler, resimli yüzme havuzu giriş kartlarıyla kurs süresince belediye otobüslerinden de ücretsiz yararlanabilecekler.
Geçtiğimiz 5 yılda 81 bin çocuğa yüzme kursu verildiği, bu yılki yüzme kurslarında da 20 bin çocuğa yüzme öğretmeyi hedeflediğinin ifade edilen açıklamada, “Kurslarımız 3’er hafta olmak üzere 3 dönem yapılacaktır. Seyhan ve Yüreğir’deki 40 havuzda verilecek eğitim, toplam 200 yüzme antrenörü nezaretinde yürütülecektir” denildi.

“YÜZME BİLEN ÇOCUK BOĞULMAZ”
Yüzme bilmeyen çocukların serinlemek amacıyla kanallara girerek boğulma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, “Çocuklarımız yine sağlıklı ve hijyenik ortamda yüzme öğrenecek. Böylece bu yaz döneminde de kanallara ve baraj gölüne girmeleri önlenmiş olacak. Bu yıl da annelerin yüreği yanmayacak” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2009 Pazar 11:34:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
melisa aydın IP: 78.177.30.xxx Tarih : 23.12.2009 19:13:32

çok gelmek isterdim ama okulum var maalesef yani......