4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Yüzme kurslarına kayıtlar başlıyor

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından “Çocuklarımız yüzme öğrenecek, anaların yüreği yanmayacak” sloganından hareketle düzenlenen yüzme kursu kayıtları 1 Haziran 2009 Pazartesi günü başlıyor.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanı ve Sportif Faaliyetler sorumlusu Tuncer Akdoğan’ın verdiği bilgiye göre, 7-15 yaş grubu arasındaki çocukları kapsayacak yüzme kursları için başvurular Büyükşehir Belediyesi’nin Sağlık İşleri Şube Müdürlüğü’ne (Mimar Sinan Parkı Karşısı, ASKİ Şantiyesi içi) yapılacak. Kayıt için önceden ismini yazdıran çocuklar, velileriyle beraber 2 adet resimle Sağlık Şube Müdürlüğü’ne müracaat edecekler.

22 Haziran Pazartesi günü başlayacak kurslarla ilgili Büyükşehir Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün 457 91 73 – 458 92 11 numaralı telefonlarından bilgi alınabilinecek.Doktorların sağlık kontrolüyle başlayacak başvurularda kriterlere uyan çocukların kayıtları yapılacak. Kursların ilk dönemi 22 Haziran-9 Temmuz, ikinci dönemi 13 Temmuz-30 Temmuz, üçüncü dönemi ise 3 Ağustos-20 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek.

Kursiyerler günde 1 saat, haftada 4 gün olmak üzere 3 hafta eğitim görecekler. Terlik, şapka, şort, mayo, tişört, havluları ücretsiz verilecek olan kursiyerler, resimli yüzme havuzu giriş kartlarıyla kurs süresince belediye otobüslerinden de ücretsiz yararlanabilecekler.

Geçtiğimiz 5 yılda 81 bin çocuğa yüzme kursu verildiğini, bu yılki yüzme kurslarında da 20 bin çocuğa yüzme öğretmeyi hedeflediklerini kaydeden Akdoğan, “Kurslarımız 3’er hafta olmak üzere 4 dönem yapılacaktır. Seyhan ve Yüreğir’deki 40 havuzda verilecek eğitim, toplam 200 yüzme antrenörü nezaretinde yürütülecektir” şeklinde konuştu.

Yüzme bilmeyen çocukların serinlemek amacıyla kanallara girerek boğulma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, “Okullar tatile girecek, çocuklarımız yine sağlıklı ve hijyenik ortamda yüzme öğrenecek. Böylece bu yaz döneminde de kanallara ve baraj gölüne girmeleri önlenmiş olacak. Bu yıl da annelerin yüreği yanmayacak” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2009 Çarşamba 13:07:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?