3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Yüzme kursunda 2. dönem tamamlandı

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve bu yıl 35 havuzda 30 bin çocuğa yüzme öğretilmesi hedeflenen yüzme kurslarının ikinci dönemi de tamamlandı. 3. dönem 4 Ağustos Pazartesi günü başlayacak.

“Çocuklar yüzme öğrenecek, anaların yüreği yanmayacak” sloganından hareketle geçtiğimiz 4 yılda 51 bin çocuğa, bu yılki kurslarda ise sadece iki dönemde 20 bin çocuğa yüzme öğretildiğini söyleyen Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanı ve Sportif Faaliyetler Sorumlusu Tuncer Akdoğan, kursların okullar açılana kadar devam edeceğini, kayıtların da sürdüğünü bildirdi. Akdoğan, çocuklarını yüzme kurslarına yazdırmaları konusunda ailelere çağrıda da bulundu.

İkinci dönem yüzme kurslarının sona ermesi nedeniyle Gürselpaşa Mahallesi’ndeki yüzme havuzunda düzenlenen törende temsili yarışlar yapıldı. Yarışlar sonunda dereceye giren çocuklara madalya verildi.

Yaz boyunca 35 havuzda 30 bin çocuğa yüzme öğretilmesi hedeflenen Büyükşehir Belediyesi yüzme kurslarının ikinci dönemi de tamamlandı. Bu dönemde yine; 35 havuzda 10’ar uzman hoca nezaretinde; 3 hafta boyunca her gün 3, ayrıca seansta 300’er çocuk olmak üzere toplam 10 bin çocuk daha yüzme öğrendi. Böylece bu yıl yüzme öğrenen çocuk sayısı 20 bine yükseldi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2008 Perşembe 12:30:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?