29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Yüzme öğretirken arkadaşıyla boğuldu

Adana'da bir çocuk, sulama kanalında yüzme öğretmeye çalıştığı arkadaşıyla birlikte hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, Ruhat Poyraz (12) ile arkadaşı Uğur Kavak (12), Gülbahçesi Mahallesi'nden geçen DSİ'ye ait sulama kanalına gitti. Kanala giren Ruhat Poyraz, arkadaşından da suya girmesini istedi. Ancak Uğur Kavak yüzme bilmediğini belirterek kanala girmeyeceğini söyledi. Daha sonra Uğur Kavak, yüzme öğretmesi için Ruhat Poyraz ile birlikte suya girdi.

Kanala giren arkadaşlardan Uğur Kavak, bir süre sonra boğulma tehlikesi geçirdi. Kavak'ı kurtarmak isteyen Poyraz, dışarı çıkarmaya çalıştığı arkadaşıyla birbirlerine sarılarak suda kayboldu. Çocukların yardım çığlıklarını duyan tarlada çalışan vatandaşlar, çocukları kurtarmak için seferber oldu. Polis ile vatandaşların yaptığı aramalar sonucu bulunarak Adana Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Poyraz, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Adana Emniyet Müdürlüğü sualtı ekipleri ile Cankur ekiplerinin de katıldığı çalışmalarda Kavak'ın cesedi, sulama kanalının üzerinden geçen köprünün ayağına takılmış halde bulundu. Kavak'ın cesedi de Adana Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Olay yerinde sinir krizi geçiren Uğur Kavak'ın annesi Fatma ve babası Mehmet, vatandaşlar tarafından güçlükle sakinleştirildi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2007 Pazartesi 10:42:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?