30
Nisan
2024
Salı
ADANA

Yüzmek için ilk kulaçlar atıldı

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından "Çocuklarımız yüzme öğrenecek, anaların yüreği yanmayacak" sloganıyla düzenlenen ve bu yıl 15 bin çocuğa yüzme öğretilmesi hedeflenen yüzme kurslarında ilk kulaçlar bugün atıldı.


Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanı ve Sportif Faaliyetler sorumlusu Tuncer Akdoğan, yaptığı açıklamada, yüzme kurslarının 1. döneminin bugün 15 havuzda 200 yüzme antrenörü nezaretinde başladığını, diğer dönem kayıtların ise devam ettiğini söyledi. Akdoğan, son 3 yılda 36 bin çocuğa yüzme öğretilen kurslarda hedefin bu yıl 15 bin olduğunu vurguladı.

 
Bugün Seyhan ve Yüreğir'deki 15 havuzda başlayan yüzme kursunun 1. döneminin 18 Haziran günü sona ereceğini ve 4 bin çocuğun yüzme öğreneceğini ifade eden Akdoğan, "Kursların ikinci dönemi 9 Temmuz-26 Temmuz, üçüncü dönemi 30 Temmuz-16 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek. Dördüncü kurs dönemi ise 20 Ağustos-6 Eylül tarihleri arasında tamamlanacak. Kurslar sonunda 15 bin çocuğumuz yüzme öğrenmiş olacak" dedi.

 
Kursiyerlerin günde bir saat, haftada dört gün olmak üzere üç hafta eğitim göreceğini bildiren Akdoğan, "Çocuklarımıza terlik, şapka, şort, mayo, tişört, havluları belediyemizce ücretsiz veriliyor. Ayrıca çocuklarımız resimli yüzme havuzu giriş kartlarıyla kurs süresince belediye otobüslerinden de ücretsiz yararlanıyor" diye konuştu.


Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak da, yüzme bilmeyen çocukların serinlemek amacıyla kanallara girerek boğulma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını hatırlatarak, "Çocuklarımız yine sağlıklı ve hijyenik ortamda yüzme öğreniyor. Böylece bu yaz döneminde de kanallara ve baraj gölüne girmeleri önlenmiş oluyor. Çocuklarımız yüzme öğrenecek, anaların yüreği yanmayacak" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2007 Pazartesi 13:14:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?