4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Zabıtadan bisiklet operasyonu

Adana Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü kaldırım ve toplu taşıma duraklarına park edilen bisikletleri topladı.

Zabıta ekipleri kaldırım ve durak işgaline son vermek için kolları sıvadı. Zabıta ekiplerince Atatürk Caddesi, Özler Caddesi, Küçüksaat, Büyüksaat, 5 Ocak Meydanı ve İnönü Caddesi'nde kaldırıma ve toplu taşıma duraklarına park edilen bisikletler toplandı.

Duraklarda kaldırım demirlerine kilitlenen bisikletler, kilitlerinden çıkartılarak zabıta aracına kondu. Bisiklet toplama operasyonu sırasında zabıta ekiplerine bir trafik polisi de eşlik etti. Bazı bisiklet sahipleri zabıta ekiplerine tepki gösterdi. Ancak zabıta ekipleri tepkilere aldırmadan bisikletleri topladı.

Adana Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürü Zafer Arslan, iki gündür kaldırım işgali yapan bisikletlerin toplatıldığını belirterek, "İki günde 26 bisiklet topladık. Bunlar hem kaldırım işgali yapıyor hem de görüntü kirliliği yapıyor. Vatandaş, sabah bisikletini kaldırıma kilitliyor akşama kadar gelmiyor. Bunun önüne geçmek için bisiklet operasyonu başlattık" dedi.

Arslan, Kabahatlar Kanunu'na göre kaldırım işgali yapan bisiklet sahiplerine 69 TL para cezası verileceğini, paranın ödenmemesi durumunda bisikletlerin sahiplerine verilmeyeceğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2009 Cuma 10:47:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tolga atalay IP: 88.226.177.xxx Tarih : 23.05.2009 08:35:09

kaldırımla ilgili slogan kaldrımı işgal edenleri uyar kendin işgal etme