30
Nisan
2024
Salı
ADANA

Zabıtadan dilenci operasyonu

Adana Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından Cuma Namazı öncesi düzenlenen operasyonda duygu sömürüsü yaparak dilenen 11 kişi yakalandı. 

Kentin çeşitli yerlerinde dilencilik yapanlara yönelik Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri operasyon düzenledi. Sabancı Merkez Cami, Atatürk Caddesi, Çifte Minare Cami ve şehir merkezinin yoğun olduğu bölgelerde yapılan operasyonda dilenciler zabıta ekiplerine zor anlar yaşattı. Fakir olduğu için dilendiğini söyleyen şahsın üzerinden bıçak ve satır çıktı. 

Bir süre araca binmemek için direnen dilenci uzun çabalardan sonra aracın kasasına bindirildi. Operasyon devam ederken aracın kasasından inip kaçmaya çalışan dilenci ile zabıta ekipleri arasında tartışma çıktı. Kısa süreli tartışmanın ardından dilenci araca bindirildi. 

Zabıta ekipleri daha sonra Atatürk Caddesi'nde dilenen yaşlı bir kadını zabıta aracına bindirmek istedi ancak zabıta ekibine uzun süre direnen yaşlı kadın zabıta ekiplerine yalvarıp ayaklarına kapanarak kendini yerlere attı. Zabıta ekipleri uzun bir uğraştan sonra yaşlı kadını bindirmeyi başardı. 

Yapılan operasyon sonucunda yakalanan 11 dilenci Büyükşehir Belediyesi Zabıta binasında getirildi. Burada okula gitmesi gerekirken dilendirdiği oğlu ile birlikte oturan ama bir dilenci devlet iş vermediği için dilendiğini söyleyerek, "Çocuğum bana dilenirken yardım ediyor beni tuvalete götürüyor. Ayrıca benimle birlikte dileniyor. Okula göndermiyorum çünkü param yok" dedi. 

Adana Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürü Zafer Arslan, özellikle Cuma günleri dilencilerin kentte yoğunlaştığını belirterek, "Bu nedenle operasyonu bugün yaptık. 5 bin 326 sayılı Kabahatler Kanununun 33. maddesine göre 58 YTL para cezasına çarptırılıyor. Ancak dilencilerin üzerinden bu kadar para çıkmıyor. Çünkü dilencilerin topladığı parayı bir iki saatte bir başkaları gelip topluyor. Bu nedenle Kabahatler Kanunu'nu uygulayamıyoruz" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2007 Cuma 19:58:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?