2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Zabıtadan işgalcilere geçit yok!

Adana Valisi İlhan Atış Başkanlığı’nda yapılan toplantıdan sonra Büyükşehir ve ilçe belediyeleri zabıta ekiplerince sürdürülen yol ve kaldırım işgalinin önlenmesine yönelik çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Adana Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Zafer Arslan, yaptığı açıklamada, Büyükşehir ve ilçe belediye zabıtalarının ortaklaşa yürüttükleri operasyonlarda, seyyar esnaftan boşalan yerlerin, sabit esnaf tarafından ayaklı veya ışıklı tabela, telek, dolap gibi eşyalarla işgalini önlemeye yönelik operasyonların aralıksız sürdüğünü belirterek, uyarılara rağmen işgalde ısrar eden esnafın mallarına el konulduğunu, ayrıca para cezası uygulandığını bildirdi.

Arslan, konuyla ilgili daha sonra şunları söyledi:
“Bilindiği üzere bir buçuk yıla yakındır seyyar çalışmalarımız devam ediyor. Seyyardan boşalan kaldırımlara maalesef sabit esnafımız masa, sandalye, koltuk, halısına kadar ne satıyorsa, her şeyi sererek satış yapmaya çalışmakta. Yaşlımız var, gencimiz var, özürlümüz var. Seyyardan boşalan kaldırımlar maalesef sabit esnaf tarafından işgal edilmek isteniyor. Seyhan Belediyesi, Trafik Şube Müdürlüğü ve Asayiş Şube Müdürlüğü’nden oluşan ekiplerimizle tüm Adana’yı tarıyoruz. Kaldırımlarda en küçük bir işgale dahi izin vermeyeceğiz. Ayrıca, kaldırımlarımızda özürlüler için rampalarımız var. Kaldırım işgalleri nedeniyle özürlüler bu rampalardan yararlanamıyor ve sıkıntıya düşüyor. Esnafımız malını dükkanının içinde satsın. Bu konudaki kararlı tutumumuzdan asla taviz vermeyeceğiz.”

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2008 Perşembe 12:58:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Adalı Deniz IP: 88.232.124.xxx Tarih : 31.10.2008 19:18:07

Turgut Özal Bulvarı üzerindeki bir çok iş yeri herhalde torpilli ki zabıtalar hemen yanındaki işyerinin tezgahlarına müdahale ederken onlara hiç dokunmadılar. Üstelik bu işyerleri kaldırımın neredeyse tamamını işgal ediyorlar. NEDEN ACABA