4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Zahit Alüminyum'dan yatırım atağı

Türkiye'nin ikinci 500 büyük sanayi kuruluşu arasında 391'inci sırada yer alan Zahit Alüminyum, Adana'da 5 milyon dolarlık yeni yatırıma hazırlanıyor.

Zahit Alüminyum Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Zahit Balbay, ramazan ayı dolayısıyla Park Zirve Tesisleri'nde Adanalı bayilerine verdiği iftar yemeğinde yatırımlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Balbay, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde 2 fabrikalarının bulunduğunu belirterek, ürünlerinin yüzde 25'ini ihraç ettiklerini kaydetti.

Zahit Balbay, 15 ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini ve bu ülkelerin başında İsviçre, Belçika, Irak, Azerbaycan ve Cezayir'in geldiğini vurgulayarak, sözlerine şöyle devam etti: "Adana firması olarak faaliyetimizi sürdürüyoruz ve uluslararası çalışıyoruz. Türkiye'de bu sektörde ilk 10'a giriyoruz. İnşaat sektörüne yönelik olarak çalışıyoruz. Son yıllardaki cephe kaplamalarında alüminyum kaplama tercih ediliyor. Türkiye'de kompozit panel üretimi yapan sadece 4-5 firma var. Yüzde 25 olan ihracatımızı yüzde 40'a çıkartmayı hedefliyoruz."

Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nden 50 dönümlük arazi satın aldıklarını kaydeden Balbay, arazinin 5-6 bin metrekaresine kompozit panel üretim tesisi kurulacağını söyledi. Tesisin 15-18 Ekim tarihleri arasında üretime geçeceğini dile getiren Balbay, "Yeni tesis için toplamda 5 milyon dolarlık bir yatırıma gidiyoruz. Fabrikalarımızda 400 civarında işçi çalışıyor. Yeni tesisimizde de 80 kişiyi istihdam etmeyi planlıyoruz" dedi.

İstanbul Sanayi Odası'nın Türkiye'nin ikinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2008 yılı raporunda 391'inci sırayla listedeki yerini alan Zahit Alüminyum'da hedef önümüzdeki 5 yıl içerisinde ilk 500 sanayi kuruluşu arasında yer almak. Amaçlarına ulaşabilmek için her yıl yüzde 20 büyüme hedefiyle çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Balbay, krize bağlı olarak 1 kişiyi dahi işten çıkarmadıklarını belirterek, "İlk birkaç ay üretimimizde düşüş oldu. Ancak durmak olmazdı, büyümek zorundaydık, bunun için de hiç durmadık" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2009 Perşembe 11:32:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?