29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Zayıf dayağına karşı polis desteği

ERZURUM Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk Şubesi ekipleri, bugün okul önlerinde görev alarak karnesinde zayıf not bulunduğu için evlerine gitmekten çekinen öğrencilerin imdadına yetişti. Karnelerinde zayıf getiren öğrencileri, evlerine götüren polisler, anne babalarına çocuklarına şiddet uygulamamaları uyarısında bulundu.

Karnesinde 5 zayıfı olduğu için eve gitmekten korkan Kazım Karabekir İlköğretim Okulu 7- A sınıfı öğrencisi 13 yaşındaki Şuayip Sürgüt’e, Çocuk Şubesi'nde görevli polis memurları Sevcan Akkaya, Gürbüz Gürler ve Mustafa Öksüz destek oldu. Küçük öğrenci, polis otosuyla evine götürüldü. Kapıyı açan Şuayip Sürgüt'ün amcası Süleyman Sürgüt’e durumu anlatan polis memurlarınden Sevcan Akkaya, “Karnesindeki zayıf nedeniyle çocuğa lütfen kızmayın ve dövmeyin. Yoksa bu psikoloji ile çocuk akla gelmeyecek kötü şeyler yapabilir.

Çocuğunuza daha sıcak ve sevecen yaklaşın. Zayıflarını düzeltmesi için ona yardımcı olun. Ders çalışırken tek başına bırakmayın. Karnedeki zayıflarından dolayı hatayı sadece onda aramayın” dedi.

Polis Memuru Akkaya’nın sözleri üzerine yeğenini başını okşayarak eve alan Süleyman Sürgüt, “Önceden karnesinde zayıf getirdiği için anne ve babası çok kızardı. Hatta tokat bile attığına şahit olmuşumdur. Ama polislerin anlattıkları karşısında ne kadar haklı olduklarını anladım. Yeğenimin ne azar işitmesine ne de şiddet görmesine izin vermeyeceğim. Polisin başlattığı bu uygulama çok güzel. Onlardan duyduklarımı ağabeyime ve yengeme anlatacağım” dedi.

Çocuk Şubesi polis memuru Gürbüz Gürler, 4 yıl önce başlatılan uygulamayla her karne döneminde, zayıfı olan çocukları evlerine götürdüklerini belirtti. Gürler, “Ekiplerimiz, karne verildiği gün, okul önlerinde görev yapıyor. Öğrencilerden zayıfı olan ve evine gitmekten çekinenleri hemen farkediyoruz. Onlara destek vererek evlerine götürüp teslim ediyoruz. Ne olursa olsun hiçbir çocuk dövülmemeli. Yaklaşık 4 yıldan beri devam eden bu uygulama sayesinde karne sonrası hiçbir kötü durum yaşanmadı” diye konuştu.


Öğrenciler kuytu yerlerde zayıf notlarını düzeltti

TÜM Türkiye'de olduğu gibi Samsun'da da bugün karne heyecanı yaşandı. Karnelerini alan birçok öğrenci sahil yolunda gezerek tatile çıkmanın keyfini yaşarken, bazı öğrenciler de kuytu köşelerde karneleri üzerinde zayıf olan notlarını kalemle düzeltmeye çalıştı. 22 ikiz öğrencinin bulunduğu Kocatepe İlköğretim Okulu'nda da ayrı bir heyecan yaşandı.

İlköğretim ve liselerde okuyan öğrenciler bugün karnelerini aldı. Yaklaşık 14 milyon öğrenci ile 600 bine yakın öğretmen 2 haftalık yarıyıl tatiline başladı. Samsun'da da karnelerini alan öğrenciler sahilde gezip güneşin ve denizin keyfini çıkarırken, bazı öğrenciler de kırık olan notlarını düzeltmenin telaşına düştü. Kız öğrencilerden bazıları okul üniformaları ile kuytu köşelere saklanıp, zayıf olan derslerini karne üzerinde kalemle düzeltmeye çalıştı. Ailelerinden çekindikleri için karnelerindeki zayıf notları düzeltmeye çalışan bir öğrenci fotoğrafının çekildiğini anlayınca, “Çekmeyin ne olur.

Babam zayıfı görünce beni dövecek” diyerek hızla kaçtı. Bir başka öğrenci de “Karneler bilgisayar çıktısı olduğu için kurşun kalemle not üzerinde rahatlıkla oynanabiliyor. Bunun kimseye zararı yok. Ailemizin bize olan güveni kaybolmasın diye yapıyoruz. Sonra daha çok çalışıp düzelteceğiz” dedi.

Kocatepe İlköğretim Okulu'nda da ayrı bir karne heyecanı yaşandı. 2 bin 800 öğrencinin eğitim gördüğü okulda, 22 ikiz öğrenci bulunuyor. Okul yönetimi tarafından bir sınıfta toplanan ikizlere karneleri Müdür Yardımcısı Serdar Ateş tarafından verildi. İkiz öğrencilerin çok olmasının okullarına ayrı bir renk kattığını söyleyen Serdar Ateş, “İkizlerin okulumuzda olması tatlı bir tesadüf. Zaman zaman öğretmenleri ile aralarında hoş diyaloglar yaşanıyor. Bazen öğretmenler öğrencileri karıştırabiliyor. İkiz öğrencilerimiz daha başarılılar. Birlikte ders yapmalarının avantajını iyi değerlendiriyorlar” dedi. 

KARNE KORKUSU EVDEN KAÇIRDI

Adana’da, karnelerinde zayıf not geleceğini tahmin eden ilköğretim okulu 4 ve 5’inci sınıf öğrencisi 2 çocuk, biriktirdikleri paralarla İstanbul’a gitmek isterken otobüs terminalinde yakalandı.

4’üncü sınıf öğrencisi 10 yaşındtaki A.A. ile 5’inci sınıfta okuyan 11 yaşındaki M.D., yarıyıl tatilinde alacakları karnelerindeki notlarının hepsinin zayıf olacağını 3 ay önceden tahmin etti. Sabah saatlerinde ‘Karne almak için okula gidiyoruz’ diyerek evden çıkan çocuklar, otobüs firmasının bilet satış bürosunda görevlinin dikkatini çekti.

Görevli, M.D. ve A.A. ile sohbet edip, ders durumları ve aileleri hakkında bilgi alarak, onları oyalamaya çalıştı. Karnelerindeki zayıf nedeniyle babalarının kendilerini döveceğini düşündüklerini belirten çocuklar, korktukları için evden kaçtıklarını söyledi. Terminal görevlisine, “Polis bizi ailemize teslim etsin, ama babalarımızın dövmeyeceği konusunda söz alsın. Eğer babalarımız bizi döverse tekrar kaçarız” diyen çocuklar, terminale gelen Çocuk Şubesi Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.



Hürriyet/dha
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2007 Cuma 13:54:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?