4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Zehir taciri esrarla yakalandı

ZEHİR TACİRİ KAZA YAPINCA YAKALANDI

Adana'da polisin 'dur' ihtarına uymayan uyuşturucu madde taciri, kovalamaca sırasında kanalete uçtu. 6 kilogram esrar maddesi çıkan otomobilin sürücüsü yakalanırken, olayla ilgili olarak toplam 5 kişi gözaltına alındı.

Adana Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekipleri, istihbarat çalışması sonucu, Hatay'dan Adana'ya gelen 08 AS 424 ve 01 PM 583 plakalı otomobilleri takibe aldı. Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) otoyolu Ceyhan çıkış gişelerinde 2 otomobili takibe alan narkotik polisi, otoban üzerinde otomobilleri durdurmak istedi.

Polisin 'dur' ihtarına uymayan otomobil sürücüleri, Kuzey gişelerinden dönüp, şehir merkezine girdi. Gişelerde polis barikatını aşan otomobiller ile polis arasında uzun süre kovalamaca başladı. Farları kapalı şekilde seyrederek izlerini kaybettirmeye çalışan zehir tacirleri, şehir içinde farklı yollara saparak izlerini kaybettirmeye çalıştı. 01 PM 583 plakalı otomobil Sarıhamzalı Mahallesi'ndeki stabilize yolda direksiyon hakimiyetini kaybederek kanalete düştü.

Maddi hasarın meydana geldiği otomobilin sürücüsü Hasan K., polis ekiplerince yakalandı. Aracın bagajında yapılan aramada kullanıma hazır 6 kilogram esrar maddesi ele geçirildi. Gözaltına alınan Hasan K.'nin uyuşturucu madde satmaktan sabıkasının olduğu öğrenildi.

Şehir merkezinde izini kaybettiren ikinci otomobil ise otogar mevkiinde asayiş ekiplerince yakalandı. İçinde Nimet E., Mustafa T. ile bir çocuk ve bir kadın bulunan otomobil, incelenmek üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Nimet E. ve Mustafa T.'nin yakalanmamak için tanıdıkları bir kadın ve bir çocuğu otomobile bindirip aile süsü verdikleri anlaşıldı.

Olayla ilgileri olduğu iddia edilen toplam 5 kişi gözaltına alınırken, şahısların Hatay'dan getirdikleri esrar maddelerini Adana'da piyasaya sürecekleri öğrenildi.

ZEHİR TACİRİ KAZA YAPINCA YAKALANDI
İHA
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2009 Çarşamba 09:25:00
Güncelleme :18 Kasım 2009 Çarşamba 11:39:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?