4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Zehir tacirleri hakim karşısında

Adana'da kuru fasulye yüklü TIR'da ele geçirilen 480 kilo eroinle ilgili olarak gözaltına alınan 2 zanlı adliyeye sevk edildi. Adana Emniyet Müdürü Arif Akkale, "Emniyet mensuplarının suç ve suçlulara karşı mücadelesi devam edecek" dedi.

Edinilen bilgiye göre, İran'dan Türkiye'ye giriş yaptıktan sonra Mersin Limanı'na gitmek üzere hareket eden 33 HR 594 plakalı TIR, Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü'ne bağlı Narkotik Büro Amirliği ekipleri tarafından merkez Sarıçam ilçesi E90 TEM Otoyolu mola yerinde durduruldu.

Özel eğitimli narkotik köpeği Asya'nın da katıldığı operasyonda, TIR'ın 33 APE 60 plakalı dorsesinde kuru fasulye çuvallarının altında 871 paket olmak üzere toplam 480 kilo eroin maddesi ele geçirildi. Olayla ilgili olarak TIR şoförü Hasret Y. ile yedek şoför olduğu bildirilen Mehmet G. yakalanarak gözaltına alındı. 2 zanlı, yapılan tahkikatın ardından adliyeye sevk edildi. TIR'da yapılan incelemede, kuru fasulye çuvallarının bir ülkede mühürlendikten sonra giriş yaptığı bir başka ülkede açılarak tekrar mühürlendiği tespit edildi. Güvenlik güçlerinin, başarıyla neticelendirilen operasyona 6 aydan bu yana hazırlık yaptığı öğrenildi.

Ele geçirilen eroin paketleri basın mensuplarına gösterilirken, ilk işinde yüklü miktarda eroin bulan "Asya" adlı köpek de basına poz verdi. Asya'ya, "Duman" adlı kıdemli arkadaşı eşlik etti. 2 yaşındaki Seter cinci narkotik köpeğinin Gölbaşı'ndaki eğitim merkezinden kısa süre önce getirildiği ve ilk kez operasyona katıldığı bildirildi.

Adana Emniyet Müdürü Arif Akkale, polis teşkilatının başarılı çalışmalara imza attığını belirterek, "Bu yanlış hareketler devam ettiği sürece arkadaşlarımız, emniyet mensupları da bunlarla mücadele etmeye devam edecek. Bütün teşkilatımızı kutluyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2009 Salı 17:04:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?