4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Zehir tacirlerine darbe

Adana'da jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonda Diyarbakır'dan getirdikleri esrar maddesini altılı ganyan kuponlarına sararak okul çevrelerinde satışa sundukları belirlenen biri kadın toplam 5 kişi yakalandı. "Vicdan" adlı narkotik köpeğinin de katıldığı operasyonda toplam 10 kilo esrar maddesi ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, merkez Seyhan ilçesi Küçükdikili köyünde durumundan şüphelendikleri bir otomobili durdurarak arama yaptı. Araç içerisindeki şahısların üzerlerinde ve aracın gizli bölmelerinde yapılan aramada bir miktar esrar maddesi ele geçirdi. Zanlılar gözaltına alınırken, jandarma ekipleri şahıslara ait 3 eve eş zamanlı olarak operasyon düzenledi.

"Vicdan" adlı narkotik köpeğinin de katıldığı operasyonda, uyuşturucu madde imal ve ticareti yapan çete çökertildi. Ev ve iş yerlerinden de hırsızlık olaylarına karıştıkları tespit edilen çete lideri Hüseyin Ö., çete liderinin teyzesi Aysel B., Aysel B.'nin oğlu Mehmet B. ile Eser A. ve Ergün Ş. adlı kişiler gözaltına alındı. Operasyonda, 276 paket içime hazır olmak üzere toplam 10 kilo esrar maddesi ele geçirildi.

Ayrıca suçta kullanıldığı tespit edilen bir otomobile de el konuldu. Zanlıların Diyarbakır'dan getirdikleri esrar maddesini 10'ar gram halinde altılı ganyan kuponlarına sararak okul çevrelerinde sattıkları öğrenildi. Zanlılar, yapılan tahkikatın ardından adliyeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2009 Salı 13:47:07
Güncelleme :28 Nisan 2009 Salı 14:32:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?