3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Zehir tacirlerine operasyon

Adana'da narkotik köpeği Duman'ın da katıldığı uyuşturucu operasyonunda, bir evin balkonundaki barbekünün içerisinde 18 bin adet Extacy hap ele geçirildi. 

Edinilen bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı Narkotik Büro Amirliği ekipleri, bir istihbarat üzerine Yurt Mahallesi'nde B.K. (44) ile kayınbiraderi A.M.'nin (24) yaşadığı eve operasyon düzenledi. Narkotik köpeği Duman'ın da katıldığı operasyonda, evin balkonunda bulunan barbekünün içerisinde 18 bin adet Extacy hap ele geçirildi. Ele geçirilen uyuşturucunun piyasa değerinin 180 bin YTL olduğu belirtilirken, B.K. ve A.M. gözaltına alındı.

Şahıslardan B.K.'nın TIR şoförlüğü yaptığı ve uyuşturucu hapları yurt dışından getirerek Türkiye'de pazarladığı öğrenildi. Diğer zanlı A.M.'nin ise esnaflık yaptığı öğrenildi. Daha önceden de uyuşturucu satmak suçundan sabıkası bulunan B.K.'nın, emniyetteki ifadesinde suçunu itiraf ettiği, ancak M.A.'nın suçlamaları kabul etmediği belirtildi. Zanlılar, Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. 

Bu arada, operasyona katılan narkotik köpeği Duman'ın 2008 yılında birçok önemli operasyona imza attığı ve bu yıl içinde 42 kilogram eroin, 2.5 milyon adet Captagon, 96 kilogram esrar ve son olarak 18 bin adet Extacy yakaladığı belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2008 Çarşamba 10:33:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?