3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Zimmetçi bankacıya yakalama emri

ADANA'da müşteri hesaplarından 2.5 milyon YTL'yi zimmetine geçirdiği ortaya çıkınca kaçan banka memuru 36 yaşındaki Özlem Hasçelik hakkında yakalama emri çıkartıldı.

Müteahhit eşi 41 yaşındaki Levent Hasçelik ve ikiz kızları da bulunamayan bankacının yakalanması için polis alarma geçti.

Şekerbank Gazipaşa Şubesi'nde geçen ayın ortalarında hesabındaki oynamayı fark eden bir banka müşterisinin isteği üzerine yapılan incelemede, burada görev yapan 10 yıllık banka memuru Özlem Hasçelik'in bir çok müşterisinin özel hesaplarına girip, paralarını zimmetine geçirdiği belirlenmişti.

Banka Bölge Müdürlüğü'nün isteği üzerine Genel Müdürlükçe görevlendirilen 3 müfettişin günler süren incelemesi de tamamlandı. İnceleme sonunda Özlem Hasçelik'in zimmetine yaklaşık 2.5 milyon YTL geçirdiği belirlendi. Bu rakamın, bankada zimmet açısından Türkiye'de bugüne kadar saptanan en yüksek miktar olduğu da belirtildi.

Müfettişlerin incelemesinin ardından Özlem Hasçelik hakkında Adana Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu. Zimmetin ortaya çıkmasından sonra Mahfesığmaz Mahallesi'ndeki evini ailesiyle birlikte terk eden Hasçelik hakkında yakalama emri çıkarıldı. Havalimanları ve sınır kapıları da uyarıldı. Adana Emniyet Müdürlüğü, diğer tüm Emniyet Müdürlüklerine, yakalama emrini ulaştırdı.

Öte yandan, bankadaki soruşturma ve inceleme sırasında görevden el çektirilen 8 personelden 4'ünün zimmet olayıyla ilgili sorumluluklarının bulunmadığı saptandı. Bu kişiler bankanın farklı şubelerinde görevlendirilirken, 3 memurun da ilişiğine son verildi, emekliliği gelen bir memur da ayrıldı.

DHA
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2008 Çarşamba 14:20:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murat selami incefikir IP: 85.98.130.xxx Tarih : 3.07.2008 02:22:56

En kısa zamanda paraları harcayabildikleri kadar harcamaları lazım,yarına kalmaz yakalanırlar,bu ülkede hiçbirşey gizli değildir.Ummadığın anda polis amcalar kapını çalıp işini bitirirler. Bu ülkede şeytana uyanların sayısı hergeçen gün artıyor.Akp geldiğinden beri insanlarda allah korkusu kalmadı.