4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Zimmetçi kadın bankacı adliyede

Adana'da görev yaptığı bankadaki müşteri hesaplarından zimmetine para geçirdiği iddiasıyla aranan bankacı ve eşini azmettirdiği ileri sürülen kocası yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Mayıs 2008 tarihinde merkez Seyhan ilçesi Gazipaşa Bulvarı üzerindeki bir bankanın şubesinde çalışan Özlem H.'nin (37) sorumlu olduğu kasada yapılan incelemede 35 bin TL açık tespit edildi.

Banka hesaplarında yapılan araştırmada ise Özlem H.'nin 18 ayrı banka müşterisinin hesaplarına girdiği anlaşıldı. Bu esnada 2 çocuk annesi Özlem H., kocası Levent H. ile birlikte ortalıktan kayboldu. 'Bankacılık Kanunu'na aykırılık' suçundan 6 yıldan 12 yıla kadar hapis istemiyle hakkında dava açılan Özlem H., eşiyle birlikte kayınbabasının Güzelyalı Mahallesi'ndeki evinde saklanırken yakalandı.

Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekipleri tarafından gözaltına alınan Özlem H., Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı Mali Büro Amirliği'ne teslim edilirken, Levent H. ise 'resmi belgede sahtecilik, dolandırıcılık ve iflas' suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2009 Çarşamba 13:40:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?