3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Ziraat Fakültesi dondurma üretecek

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayzin B. Küden, tarla bitkileri, bahçe bitkileri,süs bitkileri üretimi ile hayvansal üretim ve gıda üretimi yapan Araştırma ve Uygulama Çiftliği'nde dondurma üretimine de başlayacaklarını bildirdi.

Prof. Dr. Küden, yaptığı açıklamada, ÇÜ Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Çiftliği, kurulduğu günden bu güne kadar amacına uygun olarak hem üretim birimi olduğunu hem de fakülteye araştırma ve uygulama yer ve kaynak sağladığını belirterek, "Üniversitemiz ve fakültemiz çiftliği, Çukurova Bölgesi'nin tarımsal üretiminde gereksinim duyduğu araştırmalara ev sahipliği görevini üstlenerek bölgemiz, GAP bölgesi ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti başta olmak üzere ülkemiz çiftçilerine ve ülke tarımına büyük hizmetler verdi" dedi.

Bugün yaklaşık 8 bin 500 dekar alanda tarla bitkileri, bahçe bitkileri, süs bitkileri üretimi ile hayvansal üretim ve gıda üretimi yapan Araştırma ve Uygulama Çiftliği'nde tarla bitkileri, öncelikli olarak da buğday ve mısırda büyük yer tuttuğunu kaydeden Küden, "Bunun yanı sıra başta turunçgiller olmak üzere zeytin, elma, şeftali, nektarin, badem, nar üretim parselleri çiftliğin öteki gelir kaynakları arasındadır. Tarla bitkileri büyük ölçüde hayvancılık yem temin ederek destekleme, elde edilen süt katma değer sağlanarak peynir, yoğurt, tereyağı, ayran ve gibi ürünler olarak geri dönmektedir. Bunların yanı sıra dondurma üretimine de başlayacağız" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2008 Pazartesi 11:58:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?