4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Ziraat mühendisleri önergesi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana milletvekili Yılmaz Tankut, ziraat mühendislerinin sorunlarının tespiti ve çözümü için Meclis'e araştırma önergesi verdi.


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana milletvekili Yılmaz Tankut, son yıllardaki uygulamalar sonucunda ziraat mühendislerinin mesleğini etkileyen sorunların tespiti ve çözümü için Meclis'e araştırma önergesi verdi.
Bir grup MHP'li milletvekilinin de imzaladığı önergede Tankut, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın hazırladığı yeni Gıda Yasa Tasarısı'nın ziraat mühendislerini işsizler ordusuna katacağına dikkat çekti. Tankut, "Bu yasa tasarısıyla gıda işletmelerinde çalışan gıda, kimya, ziraat mühendisleri işsizler ordusuna katılacaktır. Halk sağlığı açısından vatandaşlarımız çok önemli ve yeni risklerle karşı karşıya bırakılacaktır" dedi.
Tankut, bir taraftan okuryazarların, ilkokul mezunlarının dahi zirai mücadele ilacı satmasına izin verilirken, diğer taraftan ziraat mühendislerine hem bitki koruma ürünü satma hem de reçete yazma konusunda sınav zorunluluğunun getirilmesini de anlaşılır bulmadıklarını kaydetti. Kamuda ziraat mühendisi istihdamının azaltılmasının bu alandaki işsizliği katmerleştiğini kaydeden Tankut, tarım danışmanlarının sorunlarının çığ gibi büyüdüğünü dile getirdi.
MHP Adana milletvekili Yılmaz Tankut'un hazırladığı ve partili bir grup milletvekilince desteklenip Meclis Başkanlığı'na sunulan araştırma önergesinde, "Tarım Bakanlığı'nın son yıllarda gerçekleştirdiği bazı uygulamalar ile yapılması düşünülen yeni uygulamalar sonucunda Ziraat Mühendisliği mesleğini etkileyen sorunların tespiti ve bu sorunların çözümü amacıyla Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını arz ederiz" denildi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2009 Cumartesi 16:54:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?