1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Zorlu tırmanış!

Adana Profesyonel Doğa ve Su Sporları Kulübü üyeleri, bu hafta sonu Adana’nın Karaisalı ilçesine bağlı Etekli Köyünün Tereli Yaylası mevkisinde bulunun Keçi Kalesi’ne tırmandılar.

Kulüp başkanı Mehmet Yakut, 70 kişilik bir ekiple Adana’dan Etekli Köyü'ne 1.5 saatte gittiklerini belirterek, "Sabah kahvaltımızı köy kahvehanesinde gerçekleştirdik. Başta Köy Muhtarı Orhan Kartopu olmak üzere tüm Etekli Köylülerinin sıcak ilgisi ile karşılaştık. Muhtar bize köyünü tanıtan güzel bir konuşma yaptı. Daha sonra Etekli köyü içerisinden 7 kilometrelik zorlu yürüyüşten sonra önce Tereli Yaylasına oradan da Keçi Kalesi’ne gittik" dedi.

Yakut, Etekli Köyünün ardıç, çam, köknar, sedir ağaçları ve meyve bahçeleri ile iç içe olduğunu, telefon ve elektriğin mevcut olduğu yaylada, yayla mimarisine uygun ahşap ve taş yapıların bulunduğunu ve yaylada kır lokantaları, yöresel kahvehaneler ve bakkallar hizmet verdiğini söyledi.

Keçi Kalesi'ndeki eteğinde kamp kurduklarını, bir süre dinlendikten sonra dik bir yokuştan tırmanmaya başladıklarını ve bir saatlik zorlu bir mücadeleden sonra Keçi Kalesinin zirvesine çıktıklarını anlatan Yakut, "Zirvede grup üyesi arkadaşlarımızla çay kahve içtik, çevrenin muhteşem manzarasını görüntüledik. Çok zorlu bir tırmanış oldu bizim için. Harabe haline gelmiş 1900 rakımlı Keçi Kalesi’nden Karaisalı ve Aladağ’ın köylerini kuş bakışı izledik. Daha sonra yeniden 7 kilometrelik bir yürüyüş ile Etekli Köyüne vardık. Köy kahvehanesinde çaylarımızı içip dinlendikten sonra Karaisalı Merkezine gelerek grup üyesi arkadaşlarımız ile ilçede toplu yemek yedek. Bize bu gezide eşlik eden Karaisalı Jandarma Bölük Komutanlığı’na, ayrıca yakın ilgilerini esirgemeyen Karaisalı Kaymakamı Hidayet Sarı'ya teşekkürlerimizi iletiyoruz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2011 Pazartesi 14:02:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?