5
Mayıs
2024
Pazar
EMLAK-KONUT

Gazeteciler konutlarına kavuşuyor

Adana'da değişik basın kuruluşlarında çalışan gazetecilerin 5 yıl önce bir araya gelerek kurduğu Bahçeşehir Basın Konut Yapı Kooperatifi'nde inşaat çalışmaları son safhaya geldi. İnşaatı biten ve altyapısı tamamlanan sitenin dış cephe boya işleri de hızla tamamlanarak iskana hazır hale getirildi.

Adana'da çalışan gazetecilerin 2000 yılında bir araya gelerek kurdukları ve kooperatif, çok cüzi aidatlarla tamamlanarak büyük bir başarıya imza attı. Kirecocağı olarak bilinen ancak daha sonra gazetecilerin kurduğu kooperatif ile aynı adı alan Bahçeşehir Mahallesi'nde yapılan 70 adet müstakil triplex konutta inşaat çalışmaları bitme safhasına geldi.

Kaba inşaatları biten konutların dış cephe boyaları yapılıyor. Atık su, içme suyu, telekom ve yol gibi altyapı hizmetleri de hazır olan kooperatif inşaat alanına son olarak trafo binası da monte edildi. Binlerce metrelik site içi elektrik kablosunu da TEDAŞ'ın çalışmalarını uyumlu olarak yeraltına alan kooperatif, inşaatları iskana hazır hale getirildi.

Halen 250 milyon lira gibi sembolik üye aidatlarının toplandığı Bahçeşehir Basın Konut Yapı Kooperatifi'nde inşaatın tamamlanarak iskana hazır hale getirilmesinde gazetecilerin büyük bir dayanışma içerisinde imece usulü çalışması etkili oldu. Yönetim kurulunun huzur hakkı almadığı, telefon, sekreter ve kira parasının ödenmediği kooperatifte, bugüne kadar her üye yeteneğine göre sorumluluk üstlenerek işleri imece usulü yürüttü. Toplanan bütün aidatlar direkt olarak işçiye ödenerek işlerin süratle tamamlanması sağlandı.

Kooperatif üyesi gazeteciler, Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'a, kendilerine başlangıçta verdiği cesaret ve manevi desteğin yanısıra inşaatın hızlı ve sağlıklı şekilde yürümesinde büyük emeği olan Basın Müşaviri Ömer Er'i bu konuda görevlendirdiği için de ayrıca teşekkür etti.

Bahçeşehir Basın Kooperatifi'nin kurulu bulunduğu alanın yanında maliyeciler ve muhtarlar sitesi inşaatları da halen sürüyor. Her üç sitenin tam anlamıyla faaliyete geçmesi ile mahallede önemli bir sosyo - ekonomik canlılık yaşanacağı; sitelerin de, içinde barındırdığı yeşil alanları ile de örnek teşkil edeceği kaydedildi.

.
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2005 Pazartesi 14:32:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?