2
Mayıs
2024
Perşembe
İNSAN KAYNAKLARI

9 başbakan eskitti!

Adana'da halen 2 birlik, 1 kooperatif ve 1 odanın başkanlığını yapan Kazım Barışık, 1985 yılında seçildiği Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı koltuğunda 5 cumhurbaşkanı, 9 başbakan gördü.

Kazım Barışık, 1985 yılında, seçime katılan 5 bin delegenin yaklaşık 3 bininin oyunu alarak Adana Şoförler ve Otomobilciler Odası'na başkan seçildi. Barışık, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı olduktan sonra diğer birlik başkanlıkları da arka arkaya gelmeye başladı. 1996 yılında Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanlığı'na seçilen Barışık, ileriki yıllarda da Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu üyeliğine, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği Yönetim Kurulu üyeliğine, S.S. Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Güney Bölge Birliği Başkanlığı'na ve S.S. Kuzey Adana Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanlığı'na seçildi.

İlk başkan koltuğuna oturmasının ardından 23 yıl geçen Barışık, aynı zamanda birçok siyasetçi ve cumhurbaşkanı eskitti. Başkan koltuğuna ilk oturduğunda Kenan Evren cumhurbaşkanı, Turgut Özal ise başbakanken; Barışık, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü Adana Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı koltuğundayken gördü. Barışık ayrıca, başkanlığı döneminde Turgut Özal, Yıldırım Akbulut, Mesut Yılmaz, Süleyman Demirel, Tansu Çiller, Necmettin Erbakan, Bülent Ecevit, Abdullah Gül ve Recep Tayyip Erdoğan'ı başbakan olarak gördü.

İlerleyen yaşına rağmen esnafın gönlünü kazanmaya devam eden Kazım Barışık, 1985 yılında ezici bir çoğunlukla Adana Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı'na seçildiğini, arkasından 11 yıl sonra AESOB Başkanlığı'na, daha sonraki yıllarda da birlik başkanlıkları tekliflerinin geldiğini ve seçim yapılmadan kendisini başkan yaptıklarını söyledi. 23 yıl aynı koltukta kalmanın Türkiye'de, özellikle Adana'da çok zor olduğunu, ancak kendisinin bunu sevgiyle başardığını ifade eden Barışık, "Ben odama ve birliğe gelen herkese kucak açtım. Bu zamana kadar kimsenin kalbini kırmadım. Kimseyi odanın kapısından geri çevirmedim. Mevlana felsefesiyle insanlara yaklaştım. Bu nedenle hem şoför esnafı hem de diğer esnaflar beni seviyor ve bir büyük olarak sayıyor" dedi.

Barışık, ilerleyen yaşına rağmen halen esnafa hizmet aşkıyla yandığını vurgulayarak, "Allah uzun ömür verir, esnaf da beni yine seçerse bir 23 yıl daha hizmet etmek isterim" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2008 Cumartesi 12:18:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?