4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

18 kişi gözaltına alındı

Adana İl Jandarma Komutanlığı, Seyhan ve Yüreğir ilçelerine bağlı belde ve köylerde halkın huzur ve güvenliğini bozduğu ve çek-senet tahsilatçılığı yaptığı gerekçesiyle 18 kişilik organize suç örgütüne dönük operasyon yaptı.

İl Jandarma Komutanlığından alınan bilgiye göre, Seyhan ilçesi Kurttepe ve Karslı köyleri ile Yüreğir İlçesi İncirlik Beldesi, Adana kent merkezinde zorla çek-senet tahsilatı yapmak, adam kaçırmak, silahla tehdit, haraç alma, okul servis ihalelerine fesat karıştırmak ve oto yakma suçlarını işledikleri gerekçesiyle operasyon yapıldı.

Kendilerini "Kaplan Çetesi" olarak adlandırdıkları belirlenen ve ikisinin halen cezaevinde bulunan sanıklar S.K, A.H, R.Z, M.R, N.O, S.T, T.T, E.F, H.Ç, T.V, O.I, Y.I, Y.I, A.Ş, O.N, M.K, S.K, Adli Tıp da sağlık kontrolünden geçirildi. Basın mensuplarının fotoğraf çekmesi ve görüntü almasına kızan çete mensupları küfür ve tehdit yağdırdı. Zanlılar muayenelerinin ardından adliyeye sevkedildi.

Çete mensubu olduğu bildirilen şahıslarla birlikte 1 adet kaleşnikof piyade tüfeği, bu silaha ait iki adet şarjör, 3 adet 9 mm çapında tabanca, 4 adet bu tabancalara ait şarjör, bir adet pompalı av tüfeği, 61 adet fişek, 20 adet bronz sikke, 2 adet figür ve bir adet de otomobil ele geçirildi.

.
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2005 Cuma 15:36:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?