2
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Önce şikayet etti, sonra öldürdü!

ADANA’da 22 yaşındaki Metin Yurtsever, kendisini ölümle tehdit edip uyuşturucu satmaya zorladığını ileri sürdüğü arkadaşı 25 yaşındaki Reşit Yalnızcagil’i polise şikayet ettikten bir gün sonra tabancayla öldürdü.

Adana 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına başlanan Yurtsever hakkında savcı ‘haksız tahrik’ indirimi istedi.

Uyuşturucu satıcılığı yaptığı öne sürülen Reşit Yalnızcagil, iddiaya göre çocukluk arkadaşı Metin Yurtsever’e, ‘Benimle birlikte esrar sat’ teklifinde bulundu. Yurtsever’in bu teklifi kabul etmemesi üzerine Yalnızcagil, cep telefonundan ‘Ben geceden beri evinizin oradayım, çıksana t., seni bekliyoruz’, mesajı geçip, 9 kez de arayıp ölümle tehdit etti.

Tehditler üzerine Yurtsever, 20 Kasım 2007’de, 100’üncü Yıl Polis Karakolu’na gidip Yalnızcagil hakkında şikayette bulundu. Yurtsever, şikayetinden bir gün sonra yolda karşılaştıkları Yalnızcagil’i kendisini öldüreceği korkusuyla tabancayla ateş edip öldürdükten sonra kaçtı.

Yakalanıp tutuklanan ve hakkında Adana 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘ömür boyu hapis’ cezası istemiyle dava açılan Yurtsever hakim karşısına çıktı. Davayı açan Cumhuriyet Savcısı’nın,‘’haksız tahrik’ altında cinayeti işlediği gerekçesiyle ömür boyu hapis yerine 18 yıl ile 24 yıl arasında hapis cezası verilmesini istediği Yurtsever, öldürdüğü arkadaşı Yalnızcagil ile ağabeyi Harun Yalnızcagil’in kendisini uyuşturucu satmaya zorladığını öne sürdü.

‘SENİ BECERİP FİLME ALACAĞIM’

Uyuşturucu satmayı kabul etmeyince Yalnızcagil’in kendisini ölümle tehdit ettiğini iddia eden Yurtsever, savunmasında şöyle dedi:

“Ben uyuşturucu bağımlısıydım. Askerden sonra bıraktım. Sigara bile içmiyorum. Reşit’in ağabeyi Harun uyuşturucu satmamı istedi. Kabul etmeyince ‘seni becerip filme alacağım herkese göstereceğim’ diyerek tehdit ettikten sonra beni dövdü. Tehditten kurtulmak için bir süre Şanlıurfa’ya gittim. Eskiden kullandığım uyuşturucudan dolayı Denetimli Serbestlik Bürosu’na imza vermek için tekrar Adana’ya döndüm. Yolda, Harun’un kardeşi Reşit ile karşılaştık. Bana uyuşturucu satmam için teklifte bulundu. Kabul etmeyince, cep ve ev telefonumu arayıp tehditlerini sürdürdü.

Bunun üzerine annemle 100'üncü Yıl Karakolu’na gidip şikayette bulunduk. Reşit’in bana gönderdiği sesli mesajları da oradaki komisere okuttum ve gösterdim. Komiser de narkotik bürodan polisleri çağırdı. Onlara, Reşit ve arkadaşlarının adreslerini, uyuşturucu sattıkları yerleri gösterdim. Bir gün sonra çarşıya giderken Reşit ile karşılaştık. Bana küfür etti. Elini beline atıp üzerime doğru gelmeye başladı. Ondan çabuk davranıp silahımı çekip yere doğru ateş ettim. Amacım korkutmaktı. Yine üzerime doğru gelince tekrar ateş ettim.”

Tanık olarak dinlenen katil zanlısının annesi 57 yaşındaki Nazife Yurtsever de, öldürülen Reşit’in ağabeyi Harun Yalnızcagil’in oğlunu uyuşturucu satmaya zorladığını iddia ederek, “Oğlum esrar satmayı kabul etmeyince tehdit etmeye başladılar. Karakola gidip şikayette bulunduk. Bir gün sonra da olay meydana geldi” dedi.

Tanık olarak dinlenen, cinayet sırasında Yalnızcagil’in yanında bulunan 36 yaşındaki Cumali Şahin ise, Yurtsever’in aniden önlerine çıkıp Reşit’e ateş ettiğini anlatarak, “Reşit ile birlikte yürüyorduk. Metin birden önümüze çıktı. Sanıyorum ağacın dibinde bizi bekliyormuş. Herhangi bir konuşma ve tartışma olmadan Reşit’e doğru ateş etti. Reşit, sanık Metin’i görünce elini beline atmadı. Reşit yere düştü” diye ifade verdi.

Duruşma diğer tanıkların dinlenmesi için ertelendi.

DHA
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2008 Çarşamba 11:55:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?