5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Adanalı kuyumcu Irak'ta kaçırıldı

Irak'ın Felluce kentinde kaçırıldığı bildirilen Adanalı kuyumcu Enver Ünvar'dan 34 gündür haber alınamıyor. Ünvar'ın oğlu Tevfik Eser Ünvar, bir kuyumcuda çalışmak için Irak'a giden babasının Türkiye'ye dönüşü sırasında kaçırıldığını çalıştığı iş yerinden öğrendiklerini söyledi.

Babasından 34 gündür haber alamadıklarını belirten Ünvar, "Yaptığımız görüşmelerde, babamı kimin kaçırdığını hala tespit edemedik. Hep farklı haberler aldık. Net bir şey bilmiyoruz, tek bildiğimiz babam 34 gündür kayıp ve hiç bir haber alamıyoruz. Elimizden Allah'a dua etmekten başka bir şey gelmiyor" dedi.

Babasını bulmak için Zaho'ya kadar gittiğini, ancak izine rastlayamadığını söyleyen Ünvar, "Kaçıranlar bizi aramadılar. Sadece kaçırdıkları gün Felluce'deki çalıştığı yeri aramışlar. Devlet kanalından gelecek bir habere endekslenmiş durumdayız" diye konuştu.

Yetkililerin babalarının bulunması için çaba sarf ettiklerine inandıklarını vurgulayan Ünvar, "Sonuçta babam bir Türk. Devletin bir vatandaşını kaderine terk edeceğine inanmıyorum" dedi.

Adana'da kuyumcu iş yeri bulunan Enver Ünvar'ın Funda (29), Tevfik Eser (28), Nehir (23) ve Mert (20) Ünvar isminde 4 çocuğu bulunuyor. Ünvar'ın çocukları babalarına kavuşacakları günü bekliyor.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2005 Perşembe 10:06:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?