5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Adliyede kanlı hesaplaşma!

Adana'da bir barda, önceki gün çıkan kavgada gözaltına alınan 3 kişinin çıkarıldığı adliye binası, kanlı bir hesaplaşmaya sahne oldu. 1 kişinin silahla yaralandığı bardaki kavganın ardından Adana Adliyesi'ne çıkarılan zanlıların üzerine kimliği belirsiz bir kişi tarafından kurşun yağdırıldı. Olayda 1 kişi hayatını kaybederken, 2 kişi de yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, önceki gün gece Adana Seyhan Otel'deki Dümen Bar'da çıkan bir tartışmada silahlar konuştu. Olayda Menderes Kutlu isimli şahıs bacağından yaralandı. Yaralı şahsın kaldırıldığı Üniversal Hastanesi önünde, tarafların yakınları birbirlerine girdi. Emniyet Müdürlüğü Cinayet Şube Ekipleri, olayla ilgili 6 kişi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlardan 3 kişi de bugün ifade vermek üzere Adana Adliyesi'ne getirilerek Suçüstü Savcılığı önünde beklerken Abdurrahman Akdeniz (26) tarafından silahla tarandı. Olayda gözaltına alınan şahıslardan Ömür Hallaçoğlu (28) hayatını kaybetti, Erkan Cebe (26) ve Ümit Günay ağır yaralandı. Yaralı şahıslar adliye içerisinde kanlar içinde uzun süre ambulans beklendi.

Yaralılara ilk müdahaleyi olay yerine çağrılan 112 Acil Servis doktorları yaptı. Yaralılardan Cebe tedavi edilmek üzere Üniversal Hastanesi'ne, duruma ağır olan Günay da Balcalı Hastanesi'ne kaldırıldı. Ölen Hallaçoğlu'nun Dümen Bar'daki olayda silah kullanan şahıs olduğu, adliyede gözaltındayken yaralanan Günay'ın da bugünkü olayda silahı kullanan taraftan olmasına rağmen kurşunlardan kaçamadığı için yaralandığı öğrenildi.

Bu arada, polis olayla ilgili adliye içerisinde yakaladığı A.K.'yi sorguya çekti. Sorguda, A.K.'nin olayda kullandığı silaha birkaç gün önce adliyeye sokarak tuvalete sakladığını, olay günü de içerip girip üzerine aldıktan sonra hasımlarını gözlemeye başladığını, Suçüstü Savcılığı önünde beklerken ortamı rahat görünce silahını çekerek kurşun yağdırdığını itiraf ettiği belirtildi. Katil zanlısının, Adana'nın ünlü avukatlarından U.E.'nin şoförlüğünü ve katipliğini yaptığı da iddia edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2005 Cumartesi 20:47:57
Güncelleme :27 Ağustos 2005 Cumartesi 20:54:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
HAKAN YILMAZ IP: 85.97.227.xxx Tarih : 29.08.2005 12:14:40
EĞİTİM ŞART. BUNLAR ADANALI DA DEĞİLDİR. NEDEN AYNI OLAYLAR KOZANDA VE DİĞER İLÇELERİNDE OLMUYOR. GÖÇ ALMANIN SONUCU OLSA GEREK. ADANA ADLİYESİNDEKİ OLAYLAR ADANANIN TÜRKİYEDEKİ AYIBIDIR. DAHA FAZLA GÜVENLİK Mİ GEREKLİ DİYE DE DÜŞÜNÜYORUM.